Stormen som GORMADE !!!!!!!!

Foto0305

Visst har vi upplevt stormar i Gullbranna, Gudrun  och Per  och allt  vad dom hette. Så länge vi hade växthus  så fick vi ofta samla ihop kringblåsta  fönster om vi hittade  dem. En del  blåste  längre  bort  och hittades  aldrig. Den här  gången var  det tegelpannor från taket som singlade omkring  och en av dem  träffade framrutan på vår bil med  det resultat du ser här  ovanför. Man räknar ju inte precis såna upplevelser  vid bilkörning, men så gick det denna  gång.  Att titta ut  och se skadorna på bilen och hitta  tegelpannan  i bitar framför  bilen var ju inte  nån höjdare precis.

Foto0304

Det blir byte  av ruta  med allt besvär  och all ekonomi  det för med sig. Men det var ju väl att ingen av oss eller grannen gick framför  bilen just när  det hände. Spräckt skalle  vore nog  mer illa  än en vindruta.  Många  i Gullbranna  och på andra håll drabbades  ju också av olika skador  och bekymmer. Nån efterlyste  sitt trädgårdsförråd  och många hade  takbitar från uterum  eller växthus   och andra lösa  föremål för  avhämtning. Naturens krafter  är man ganska maktlös inför om det så är  storm eller  åskväder. Nu är  det över  för denna  gång.

Liknelsen med livet ligger ju oerhört  nära. Där  växlar det ju också mellan sol  och oväder,duggregn  och hagelskurar, kvällsbris eller orkan. Men det finns skillnader också. Somligt av det som händer i livet kan man vara med och påverka. Vi är inte maktlösa  inför allt det som händer  där. Men det finns  också händelser på livsresan som vi inte kan styra  alls.Tänker exempelvis  på  en del sjukdomar, sorg  och död.  Men den där vardagliga  blåsten  och kulingen  och stormen är  i alla fall påverkbar. Förebyggandet, hänsynstagandet. ömsesidigheten,kärleken  och livsbejakandet kan vara med  och förändra  livet också en vanlig  vardagsvecka ja   till och med en vanlig grå måndag.

För  mig och oss här hemma är  det en verklighet att NÅGON lagt upp en plan för våra liv och denna någon är  den Gud  vi tror på, som ville mening i vårt liv. Den Kristus som vandrat våra dammiga stigar  och vägar  och som fortsatt går  våra asfalterade trottoarer och ser oss är närvarande i våra liv. Ser oss – leder oss och bär oss om det behövs – eller  för att ta ett bibliskt  uttryck- Stillar den storm – som hotar och det blir alldeles  lugnt igen. Ibland svårt att tro när  det är  som jobbigast men när man kommer ur stormen så ser man vilken hand  det var  som förändrade allt – ännu en gång.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s