En gammal sång med längtan !

Foto0287

I natt jag drömde något som jag aldrig  drömt förut. Jag drömde  det var fred på jord och alla krig var slut………  Du kommer nog ihåg  fortsättningen  (om du har åldern inne) jag tror det var Svenne Hedlund och Hep Stars som stod  för sången. Rätta mig om jag har fel. Skulpturen ovanför är  ju också rykande  aktuell i dag. Tänk om det var så enkelt att man bara kunde knyta  en knut på alla  dödens  mynningar.

De senaste dagarnas  händelser i Paris skakar om vår  nära  värld mycket mer än allt det som sker på längre avstånd ifrån oss. Självklart är  det så, men det betyder inte att  de människoliv som tar slut längre bort ifrån oss  skulle vara mindre  värda. Den värld  vi lever i är  grym just nu och ondskans makter mobiliserar  och breder ut sig  över större  och större  områden, Det är en ny form av ”världskrig” som drar fram och vi får information om att detta är bara början på en storm, enligt  IS.   HERRE FÖRBARMA  DIG ÖVER OSS !

Det finns  helt obegripliga skeenden i detta. Den fullständiga  bristen på respekt för  människoliv. Kraven på  alla som inte tror som IS – konvertera  eller  dö. Tortyr,korsfästelse, halshuggningar, våldtäkter, förslavning av kvinnor från en annan tro,dödande av spädbarn  och barn. Endast ruiner kvar  av  familjer  och grupper som inget annat vill än leva i fred och trygghet.

Ödeläggande  av all gammal kultur i form  av byggnader och bildstoder. Raserande av byar  och städer så att inget annat än ruiner finns kvar. Var går  gränsen för  hat och våld och maktlystnad.. Civilisation är  ett ord  som inte längre  finns, inte heller  människovärde, humanitet och respekt. Bara hänsynslöshet och strid och död.

Kristendomens  gud vill  ha kärlek  och fred. IS gud  bjuder bara  hat  mord  och död.

Nåra  exempel ur min synvinkel. Kristen tro dödar aldrig den  som byter tro. Kristen tro påbjuder inte – konvertera, betala för dig  eller  dö. Kristen tro skiljer inte på människor efter etnicitet eller  hudfärg. Kristen tro ger kvinnor samma värde  som män. Kristen tro river inte ner varken moskéer eller andra  religiösa  byggnader. Går inte in och spränger  fredagsböner eller andra böner med handgranater  eller  dynamit…..

Visst – kristen tro har gjort misstag  och fel i historien, men  förändrats ju mer av Jesus man tagit emot och praktiserat.

Man kan fortsätta  den gamla sången med längtan .. det finns inga soldater mer, det finns inga  gevär !!!   Romarbrevet skriver  i 12:te kapitlet  Låt  dig inte övervinnas av det onda, utan övervinn det onda med det goda.  Bergspredikan kan också var nyttig läsning: Saliga är  de som stiftar frid…

Gyllne  regeln som finns  i olika form i flera religioner i världen: Allt vad ni vill att  människorna skall göra för er det skall ni också göra  för  dem.

Vi skall nog be mera  om vishet och mod att våga  agera i Kristi namn för frid – fred  och frihet.

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s