Västkusten – Lerkil och Göteborg !

Foto0281

Det händer så mycket glada saker  på Västkustgården så jag var tvungen att återvända  ett litet tag till vår  tid i S:t Jakob i  Göteborg  och till den ringa begynnelsen i Lerkil där vi  fick vara med ett tag. S:t Jakob  i Götet  där jag fick vara ungdomspastor en  period tillsammans med  väl kända Victor  Brattström  som tjänstgjort  där i  många  år som församlingspastor. Dessutom innebar det ju lite  utpostarbete i Sandlyckan, och på Västkustgården. Dela  predikstol med  Victor kunde vara ett äventyr ibland.  Andra  bitar skapade han också. Vi turnerade med bild och text med rubriken – Med Mölndalsån från källorna till havet. Gjorde en forskningsresa hela  långa vägen precis som  KE Forsell gjorde med  Dalälven en gång.Föreläsningen och bilderna blev succé i ett antal  hembygdsföreningar.          Victor med hustru  Märta  ser du här,

Foto0282

Och så var det då Västkustgården. Det första konfalägret  bestod av tre konfirmander och så vår familj. Men grupperna  växte snabbt och  andra och tredje  gången blev de stora. Här  är  första  gänget.

Foto0278

Båtar och segling var ju med från första  början  och Paul Rosell var ju kapten för detta med fina  gamla  båtar. Men så kom ju nya signaler och Karin och Gösta  Birath  ordnade till  nåra delfinjollar , som sjösattes  med  invigning och stor fest då. Här  nåra glimtar från den dagen.

Foto0279

Foto0280

Kanske hittar du en del kända ansikten  här. Festligt   och roligt var det för alla.

Och så har det utvecklats  och blivit mer  och fler. Fantastiskt att  se att det nu finns en församling, en kyrka och ett nätverk  som innebär  nya arbeten och nya  människor i en gemenskap och glädje  över att  vara pionjärer i ett  nytt område  för mer bostäder och  nya familjer, barn  och ungdomar.  Det är  en glädje att se det som händer  i Lerkil.

Natur  och hav !  Skapelsens suveräna  vyer. Nya perspektiv i människors inre. Tro på en framtid  och ett hopp.  Vill bara önska er alla  som jobbar där – rik välsignelse hela  tiden.

Vet inte hur du som läser dom här raderna har det. Vet bara att ibland  känns livet jobbigt. Ibland tycker man att det är så lite man kan göra åt allt  man  har omkring sig.Man vill ha resultat enligt  den trendiga principen – ALLT GENAST. Eller som nån formulerat det: Gud ge mig tålamod – men nu !  Vet att det som verkar litet och blygsamt från början kan växa  och bli stort efter en tid .

Himmelriket är  som ett senapskorn, det minsta av alla frön, men det kan växa till ett träd   så stort att himmelens fåglar bygger sitt bo på dess grenar.

 

 

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s