GAMLA – VERKLIGEN GAMLA BILDER !

Foto0270

Har sett att det är  populärt med att ladda  upp minst femton år gamla  bilder under ett antal dagar. Man får fram rätt roliga minnen den vägen. Tänkte dra till ordentligt med så där 60 år gamla bilder. Den ovan blev lite oskarp men det är en  typisk  ungdomsbild  för mig. Läger med boende i tält, lägerbål på kvällen, klimpig havregrynsgröt på  medhavd tallrik och annat mysigt. På bilden här  sitter  pastor  Harry Svensson med ett par av ledarna på lägret. Visst finns  det minnen från såna  tillfällen. För  mig minnen av hur detta ledde till att jag  samma år  blev evangelist  på Svartså krets utanför  Borgå, med predikoplatserna  Svartså, Kullo  och  Tolkis.  Kapellet i Svartså på den tidden ser du på nästa bild.

Foto0267

Där  finns också min  blivande mentor  och ledare Håkan Ekholm. som med sin familj bodde i kapellet  och jag fick en säng på övre  våningen. Fru Helga såg till att jag mådde bra till kroppen  och Håkan ledde mig i bl.a.  predikokonst. Min första predikan tog 7 minuter så Håkan fick  fylla i så inte  mötet skulle  bli för kort. Men man lärde ju sig mer  och mer och ganska snart hade vi en mötesserie  i kapellet med Erik ”Ekka” Hellsten som huvudtalare.

Foto0268

Reklam, talare och inledare står  det under bilderna.Det kändes ganska stort att vara med i sitt livs första mötesserie som ung medverkande, 16 år var jag då, var på läger och stannade i Svartså på eget beslut och ringde mamma att hon skulle skicka ner mina  kläder och hon gjorde det utan protester. Sen blev  det Överås och teologisk utbildning i ett par omgångar och så den första pastorstjänsten  tillsammans med min  Ingrid i Borgå  och Svartså krets.Känns  rätt förunderligt att tänka  tillbaka så här. Borgå  metodisterna finns ju kvar och satsar på nytt. Men i Sverige  som vi sedan flyttade till finns ju inte Metodistkyrkan kvar mer än ett par församlingar som nu sorterar  under  den finländska Metodistkyrkan.

Jag  börjar  känna mig som veteranerna i pastorsvärlden, med en rik erfarenhet bakom mig  och oss.  Ytligt så började  det lite primitivt med vedspis  och kakelugnar i Borgå. Kretsarbete som var som att åka  runt och spruta lite syrgas där  det var  möjligt. Det känns som ett väldigt långt liv för oss.

Nu har ju livet gått in på en annan nivå med lugnare tempo. Rå om varandra och barn  och barnbarn, Predika ibland och ha bloggen som lite predikstol och möta  era reaktioner och nya  människor som  hittat fram via  den och  andra  sociala medier. Trevligt att få mötas  också  på det sättet.  Tack för att du läser  och reagerar  med kommentarer. Önskar dig välsignelse över  din dag.  Kanske jag kan komma igen med lite ögonblick från våra  ”kyrkplatser” i övrigt – som t.ex. Sollefteå,Göteborg, Halmstad, Dalarna, Örebro, Norrköping och flera.

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s