Fullständig bojkott !!!

För första  gången i mitt liv är jag inställd  på att mana till bojkott. De flesta bojkotter slår ju mot  fel personer. Okey det finns  lysande  undantag.  Men  det är inte  många.  Min uppmaning till bojkott  denna  gång  uppmanar till bojkott mot Halloween, en företeelse av mycket tvivelaktigt slag.  Att se våra barn  spöka ut sig till djävlar,skelett, vampyrer, häxor  m.m.  är  så långt bortom allt vanligt sunt bondförnuft man kan komma.

Verkligheten är  fylld  med maskerade och dödande  svärdbärare  på nära håll. Knivskärningar  och mord praktiskt taget varje  dag. Snart är  det bara notiser i pressen om de inte är utstuderat förskräckliga  som i fallet Lisa.  Supporters i hundratal slåss på krogen i Stockholm. Flyktingboenden  utan eller med invånare  bränns  ner, ett femtontal  redan i år.  Flyktingströmmarna med miljontals  människor som lämnat all sin trygghet bakom sig.. IS-jihad krigare med maskering och svarta fanor avrättar folk som videoinspelnings-underhållning. Förföljelser av etniska, religiösa eller  sexuella  skäl lede r till avrättning  eller enorma lösensummor. Rebellgrupper av olika slag dödar urskillningslöst runt om på jorden. Listan kan göras  hur  lång som helst, men det får  räcka  så här.

Visst borde det vara vettigt att i det läget avstå från alla vanvettiga utklädslar- med döskallar  och liar  och djävlar ?  Hellre då lite  änglar i lusselinnen och vingar och en sparbössa  för  Rädda barnen, Röda korset  eller  nån annan  hjälporganisation i handen. Allt  av mörker  och djävulskap finns det nog av i  verkligheten.

Jag var och handlade i en kiosk  och när jag betalade så sa han som stod i kassan: Önskar dig en trevlig Halloween !  Nej tack det vill jag inte ha var mitt svar. Det blev en häpen tystnad både bakom disken och i kön efter mig. Jag fick förklara varför jag sa så och fick många bekräftande  nickar i kön.. Och från honom i kassan  Ha en trevlig helg !

Bibelordet jag tänker på just nu är. Låt dig inte övervinnas av det onda  utan övervinn det onda med det goda. En välsignad helg utan  masker  och redskap önskar jag dig.

Bojkotta  Halloween !!!

Annons

2 tankar på “Fullständig bojkott !!!

  1. I går lyssnade jag till Henrik Fransson då han predikade i St Jakob.
    Han talade kärleken men också om ondskan. Han lyfte fram texten om kärlek i Korintierbrevet.
    Men hur ska onskan beskrivas frågade hansig själv dåhan arbetade med sin predikan. Han tog delar u Korintierbrevet och beskrev ondskan unefär så här:”Onskan är inte tålmodig och god. Onskan är stridslysten, skrytsam och uppblåst. Onskan är utmanande, självisk, och brusar upp, den vill bara ont. Onskan finner glädje i orätten och gläds inte med sanningen.

    Jag delat till fullo dina rankar om Halloween och är glad att inte själv någon gång deltagit i detta osmakliga firande. Våra barn har inte heller deltagit. Det måste betyda att detta är en ganska ny företeelse i vårt land.

    Göran Tholén

  2. Så väl vi stämmer in i detta! Vi har just kommenterat det osmakliga vid flera tillfällen dessa dagar. Det blir alldeles särskilt absurt i skuggan av det som händer dessa veckor. Precis detta med djävulssymboler och ondska mår jag så dåligt av att se, insynnerhet på mindre barn.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s