Har du nån favorit-årstid ?

Nu är det verkligen höst !  Tog nåra  bilder  som bevis på det. Nätet svämmar ju över av vackra höstbilder just. Exklusiva platser och proffsiga  bilder som bara lyser fram Mina  bilder är  rakt  upp och ner bilder tagna på vår  altan med mobilen men vackra  ändå !

Foto0254

Färger som tjusar mitt framför en på hemmaplan.

Foto0253

Det är inte  så enkelt att ta färg och palett och penslar och duk  och fixa  till en tavla av den klass som fotona ger. Skapelsens  Gud är oöverträffbar i måleri  och skönhet.

Har du  nån favorit bland årstiderna ? Undrar vart en omröstning/folkomröstning skulle leda – vilken årstid  som skulle vinna  i  röster ? Du har säkert din favorit.  Jag tycker att  det är  svårt att välja. Alla har sin tjusning och sin färg. Dessutom växlar det ju inom årstiderna. Just nu färgstarka oktober men  snart kommer  grå november när alla  löv fallit av och trädens  grenar är tomma  och kala – ända tills  rimfrosten eller snön ger dem lyster igen. Kanske är  det just växlingen som är finessen i vår natur. Njutningen i det som är  och förväntan på det som skall komma.

Precis  som ditt och mitt liv är  fullt av årstider och just  växlingar. Tänker på den gamla  bilden av Ålderstrappan där livet går uppåt fram till dess man fyller 50  och sen går det i utförsbacke mot  det oundvikliga.  En bild som är ganska  tråkig  och som inte ger nån plats  för tillvarons  nyanser. Det händer ju så mycket på varje  trappsteg som gör livet rikt  och meningsfyllt. Om du bläddrar lite grann i ditt livs dagbok så kommer du att minnas  en hel del. Händelser  både   med färgprakt  och i gråton men likväl  händelser  som har präglat ditt liv  och gett dig minnen och erfarenheter. Du har förväntningar på det som kommer att möta  dig i livet. Men  du lever just nu.  Livet är  det som pågår medan du läser dom här  raderna.

Vi köpte en blomma  till vår trädgård i slutet på maj. Den blommade hela sommaren – oavbrutet och gladde oss med sin  skönhet. Så kom det lite frostvarningar från SMHI för nån vecka  sedan så vi tog in den. Nu står   den i vårt vardagsrum med blommor igen.

Foto0258

Den har klarat ett par veckor  inne nu med bara lite fallna blad. Vi ser med intresse  hur  det kommer att bli.

Varma dagar eller kalla dagar. Värme  och sol över livet  eller kanske frostnupet  och kyligt eller bara lite visset. Kanske spirande liv!  Genom alla skiften finns  det Någon som lovar: Se jag är med er alla dagar. Han sa det till sina  lärjungar en gång för länge  sen. Han säger det till dig och mig också i dag. Han som skapade livet och som är sanningen och livet. både vägen och målet genom alla växlingar vi möter.

så här  såg det ut  höstkvällen  från altanen

Foto0261

En välsignad  höstdag – önskar jag dig !

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s