kRIG OCH FLYKTINGSTRÖMMAR!

Flyktingfrågorna är  rykande aktuella av självklara  skäl. Mängden av  människor som  lämnat allt för sina livs skull är  större  än någonsin. I  Europa  möts de av antingen polis, militär  och taggtråd vid stängda gränser eller  frivilliga som ställer upp och välkomnar med mat och kläder. Haparanda – Torneå  gränsen står det svenskar som  ger stöd  och värme och på finska sidan 100-tals  demonstranter som inte vill ha flyktingar hos sig. Är  världen sjuk eller vansinnig ? Hur ser man på  alltihop med miljoner  människor i  livshotande  nöd?

Jag undrar om vi bara håller på och bråkar om hur man skall hantera  SYMPTOMEN och en lamslagenhet inför GRUNDORSAKEN. Kriget och våldet, fanatism och terrorism, rebellgrupper  i hundratal,Jihad och  IS och islamsk extremism. Politiska grupper med  en skruvad nationalism. Missnöje  och rädsla som skapat detta.

Jag funderar så här. När det var kris i Baltikum inför  deras frigörelse då hade vi en samlad bönerörelse i  kristenheten.  Det  tror jag behövs  också nu. Det där att komma överens om och att  be tillsammans. Jag tror  på bön – och jag tror att det är  vettigt att försöka  förstärka  den och be tillsammans. Jag föreslår  att vi som vill och orkar tar nån minut vid tolvslaget varje dag i förbön för  grundorsaken till allt detta lidande. Ber om att dessa krig skall ta ett slut, att fanatismen skall ge vika, att människor av alla slag skall ha  ett hem och en trygghet. Att barnen skall kunna  växa upp i frid och glädje. Att man på internationell nivå skall kunna stoppa förödelsen.

Kanske skulle vi kunna ha en liten påminnelse om denna konkreta bön och visa att vi är flera som ber. Jag hittade i  vårt församlingsblad i Laholm en gudstjänstrubrik som hette PUSH, uttolkat  ” pray until something happens”  Fixa en liten tejpremsa eller en kartongbit formad som en knapp och  och skriv PUSH på den och bär  den så det syns, så sprids nätverksidén.

Det här är ett  försök från min sida som bara kom upp i samband med min stund av bön i dag. Pröva   och se om du kan  vara med. Får jag nåra gilla  och kanske nåra kommentarer- så ”kör” vi !! Skickar ut detta med knäppta  händer ! DELA GÄRNA  MED DINA  VÄNNER !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s