Har du läst det finstilta ??

Foto0189

För ett tag sedan pryddes framsidan på en av våra  kvällstidningar med ett porträtt av Leif GW Person. Artikeln  som det hänvisades till berättade om hur  mycket ”piller” mediciner  han var tvungen att stoppa i sig per dag. Tror att det finns  många fler  med  många fler piller än han -men tydligen var detta  ett samhällsintressant  litet reportage.

Jag tänker inte konkurrera med honom – men visst har jag fått en del nödvändiga  piller att stoppa i mig per dag.Det som gör mig och min fru fundersamma just nu är  läsningen av det finstilta  eller bipacksedlarna som det kallas. Man uppmanas ju att läsa  dem noggrant innan man börjar ta medicinen. Okej – man läser  och man häpnar eller förskräcks  över det man läser. Så märkligt att man börjar fundera på om det verkligen är medicin man fått.Medicin som skall hjälpa till  att förhindra inre  blödning kan ge upphov till blödningar i mage och tarmkanal. Piller man tar  för  att på lång sikt bli frisk kan leda till att man svimmar eller blir medvetslös. Medicin kan leda till rakt motsatt resultat än vad den är avsedd för.  Ju mer man läser på dessa långa rader av tänkta  biverkningar  för  så och så många på tusen personer – desto mer  panik kan man få. bara av läsningen. Själv kan jag tycka att jag nog hamnat på  högriskplats med mina  piller efter att ha varit avsvimmad, medvetslös och blödande.  Vad skall man tro ?

Kan  förstå att läkemedelsbolagen måste kalkylera med visa risker – svära sig fria om några av dessa biverkningar  skulle inträffa, med att säga att det står ju faktiskt i bipacksedeln att det kan inträffa.  Det är  ett väldigt svårt problem att ta tag i eftersom man behöver en del mediciner för att kunna  och våga lita på sin kropp. Garantier har man ju aldrig – men,men …………..? Var går gränsen för vad man kan våga ?

Finstilta stycken finns  det j överallt – inte bara i medicinens värld. Kontrakt  gäller  utom i följande fall…  Försäkringar gäller med undantag för vissa  omständigheter…. Garantier gäller men inte om….! Listan kan bli hur  lång som helst och dom finstilta stycken  kan bli meterlånga spalter som ingen orkar ta sig igenom. När det händer som inte får  hända då har  tiden gått ut och inge hjälp finns att få !

Livet vi lever har inga garantier för  någon av oss i längd eller  kvalitet. Det är ju en gåva vi fått och gåvor brukar inte ha  nåra finstilta rader. Men det finns  ju  vissa saker  som ger livet kvalitet. Vissa  bitar  som gör  det säkrare  och enklare på vägen.Vår  stund på jorden kan bli skönare och bättre  med kloka val. Pilgrimsvandringen genom tillvaron mot ett högre  mål i gemenskap med den guide som Gud ger oss kan ge rika upplevelser på vägen. Gud har inga hemliga  finstilta stycken utan allt sammanfattas i tydliga och klara besked. Det dubbla  kärleksbudet säger: Älska  Gud av hela ditt hjärta, all din kraft, allt ditt förstånd och hela din själ  och din nästa såsom dig själv.

Åt alla  dem som tog emot Honom gav Han rätten att vara Guds barn, alla  dem som tror  på Hans namn.

Så får jag lägga jordens bipacksedlar i Hans  händer. Tro på att Han är  nära och bär mig de sträckor jag inte orkar gå  själv ! Inte finstilt – men med stora bokstäver skriva namnet JESUS  över varje  dag !

 

Annons

1 tanke på “Har du läst det finstilta ??

  1. Hasse!
    Med din stora förmåga att se vardagslivet utifrån ett kristet perspektiv borde du stå i predikstolen varje söndag!

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s