Dags för lite mera ord !

Foto0175

 

Nu var det ett tag sen senaste inlägget på bloggen. Men denna  vecka har det gått en hel del tid för att ha ett antal bibelstunder  på Gullbrannagården. Spännande att  få försöka landa i ORDET framför alla  andra. Att hitta  vardagsbilder och personliga erfarenheter till en hjälp att se  och förstå. Hade en dag , ämnet ”Kristusbrev”. Spanade i bokhyllan  och hittade den bok som låg på min svärfars skrivbord ( du ser den här ovan ) Tips och handledning för alla sorters brev. Nu skriver man ju knappast brev mer – det finns ju vägar på Internet som är mer vanliga. Jag frågade i gruppen, hur många som skrivit ett riktigt handskrivet brev  de senaste  månaderna – svaret blev två.. I boken fanns en hel del med tips och en el del kuriosa. Ett exempel om privatbrevets  form

Damerna brukar i regel använda kulört skrivpapper  och  fodrade kuvert för sin privata brevväxling. Herrarna får inte ge sig in på såna  ”utsvävningar” utan hålla sig till  vitt brevpapper och ofodrade kuvert.

Ganska intressant men kanske inte  så viktigt. Det är  ju innehållet i brevet som är det viktiga. Det som får plats mellan ort  och datum  till brevets  underskrift. För  ”Kristusbrevet” extra betydelsefullt för att berätta  enkelt vad jag tror på  och varför ! Att på ett  personligt sätt ge uttryck för just min berättelse om livet med Honom. Han som är  själva Ordet -som  det heter  om – Han tog sin boning bland oss. Ordet som var liv och människornas ljus och mörkret ”svamlet” har inte  övervunnit det.

Jag letade vidare i mina  hyllor.

Foto0179

 

Jag har inga skrivbords- eller byrålådor, bara fack som jag kan sortera in papper i . Många av oss tror jag har en hel del ord som vi skrivit ner nån gång, tänkt använda eller spara och så har det bara blivit bortglömda.Kunde kanske vara spännande att inventera. Skaldeförsök eller brev som aldrig blev avsända, minnesanteckningar  som vi inte ens kommer ihåg att vi gjort. Själens  byrålådor kan  innehålla  mycket. Jag har skrivit en del dikter  och andra texter och det blev en bibelkommenterande dikt som dök upp i min hand. Här  får  du den att fundera på.

Foto0181

Ordet – bibeln – är fantastisk med bildspråk och närvaro. Kan lyfta dig och din vardag  och låta ditt ”Kristusbrev”  lysa  och värma  när  du ger det till dem du möter.

Göm inte  din tro i ”byrålådan”  Låt den vara med  och berätta  om vad  Han/Ordet betyder i ditt liv. Jag lovar – det kan bli spännande möten – där du minst anar det. Formen- kulörten och kuvertet är inte  det viktiga. Innehållet kan förvandla en medmänniskas liv.

Välsignelse  över ditt skrivande önskar jag dig !

 

 

 

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s