SOMMARMIXAT ……………. !!!!

Tänkte helt enkelt bjuda på lite  sommarmix  i bilder från vår närmiljö. Besök vi gjort och saker  som bara ramlat in i vår tillvaro. Nån liten tanke kanske  också kan få  plats mellan bilderna. Börjar på Heagård. Kommer faktiskt ihåg när  leden norrut från Halmstad gick igenom Heagårdsallén med dom grova men pampiga träden  mycket nära bilarna och de stora  lagårdsgavlarna med sina stenar berättade om en tid  som varit. Nu är  det butiken på landet och man måste ta av från kustvägen för att komma in. Nu finns   det restaurang, café och saluhall i unik miljö.  Den  här gången fanns  det en fantastisk bil på gården.

Foto0141Visst är den fin ? Blev på nåt sätt påmind om vår första bil. Det var en  lite annan typ men skulle nog varit kul att ha den kvar. Det var en Morris  från femtitalet med en väldigt lång växelspak, modell golv. Skinnklädsel   och lite  förnäm. Hittade faktiskt en motsvarighet på Svedinos museum i Ugglarp, men vår var grå.

Bilar 008Men vidare i mixen. Vapnö nästa. med slott och lagård  och mejeri, restaurang och saluhall. Massor med kor både äkta och ”konstiga”.

Foto0148

Foto0153_001

 

Dom här kossorna  var för barnen och man fick pröva på att ”mjölka” dem. Saluhallen bjöd på varumärket  Vapnö med patentet – härproducerat.

En annan  dag blev det den sköna   miljön på Karslunds gamla gård som drivs av tre systrar. Vilsam och skön miljö med det där gammaldags stuket på både  byggnader och träd omkring.

 

 

Foto0155

 

 

Mitt i allt detta kom också  en helt annan sak in i sommarbilden. Efter en lång och jobbig period. med undersökningar, bl.a med  EKG mätning dygnet runt i en vecka fick jag diagnosen – förmaksflimmer. Mediciner av flera slag. Och bricka om halsen som talar om att man står på blodförtunnande medel för  att undvika värre  problem. En diagnos  som jag delar med ganska många. Så nu har jag två ”halsband” att bära.

Foto0158

 

Kedjorna är lite olika  långa. När jag tar dem på mig så hänger korset överst. Det får vara ett tecken  på den förtröstan  och tro  som bär igenom livet. Båda symbolerna talar om att ta  vara på livet. Leva varsamt och ta vara på  ögonblick  och smultronställen i den skapelse som livet är. Gemenskapen med  Honom som är ” Vägen, Sanningen  och Livet”.  Sommaren och livet är  en mix av olika saker och händelser. Men Kristus är  den som  håller hela mixen i sin hand.

Ha en fortsatt välsignad sommar !

 

 

Annons

1 tanke på “SOMMARMIXAT ……………. !!!!

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s