Han ”skrev” på 600-talet f.Kr !

Foto0134

I den här gamla  boken finns  det ett antal profeter. Nu vet man kanske inte så mycket om dem eftersom det är vetenskapsmän  och miljöprofiler av alla slag som tagit över att berätta om vår  världs framtid. Inte alltid  så roliga  vyer. Jag läste om en av dom gamla profeterna  nyss. Habackuk heter han  och  han fanns på 600-talet f.Kr. Borde väl vara lagom mossigt att  läsa. Ungefär  som tomtar  och troll enligt  humanisterna.  Texten ser ju inte imponerande ut precis  och lite tung att börja  läsa.Foto0132

Inga  bilder eller diagram. Inget USB att sätta i datorn och se  bekvämt och enkelt. En profetia kan ha många bottnar.  En personlig – en historisk om den tid  profeten levde och en om  en framtid med  samma budskap. För mig blev det som att läsa om kalifatet IS och de olidliga  bilder  som fyller  näthinnan så fort man  talar om det. Löpsedlar och tidningsartiklar  och skakande reportage sida vid  sida och profeten Habackuks text. Nåra exempel:   Det grymma vilda folket som drar fram över  jordens vidder och tar andras hem i besittning.Skrämmande  och fruktansvärda är  de, rätt och makt tar de sig själva. Den härjande skaran kommer. Tätt samlade rycker de fram. de hopar  fångar som sand. De gör narr av kungar. furstar skrattar de åt. De hånler åt alla fästningar. kastar  upp vallar  och intar dem. Skall de få fortsätta att  dra sina  svärd och slakta folken utan förskoning.. så långt profetens text.

Foto0131

Foto0130

 

Det här är lite ”lindriga” bilder av verkligheten i IS spår- avrättningar av kristna med videoinspelade halshuggningar, dödande av barn på de mest vidriga  sätt, tortyr och våldtäkter, våld , våld  och inget spår av människovärde eller respekt för liv nånstans. Inte så konstigt att profeten ropar:  Hur länge Herre skall jag ropa  utan att du lyssnar. kalla dig till hjälp mot  våldet utan att du griper in.

Habackubs text  och våra nyhetsprogram  beskriver samma geografiska område och samma omänskliga lidande i Syrien  och Irak och med terroristhandlingar och hot utöver hela vår  värld.  Huru länge skall det  få pågå, medan resten av världen helt maktlösa  ser  hur  människor lider och dör.

Vad gör man ? Hur tar man i det hela ?   Profeten ber: Herre jag har hört om dina  gärningar,jag har sett dina verk Herre. Förnya  dem i  denna tid ge dig till  känna i denna tid kom med din barmhärtighet i vår  oro !

Vi måste bry oss  mer ! Vi måste ta hand om dem som flyr för sina  liv !  Vi måste påverka  dem som  har makt att gå emot allt detta.!  Vi  och då menar jag vi alla oberoende av tro – kunna resa oss upp och fördöma  det som sker i religionens namn!  VI MÅSTE  SAMLA OSS OCH BE I GUDSTJÄNSTER OCH MÖTEN – OFFENTLIGT OCH PRIVAT – ATT VANVETTET FÅR ETT SLUT OCH  VI  MÄNNISKOR AV ALLA SLAG KAN VÅGA LEVA. ATT RESPEKTEN FÖR LIV BLIR TYDLIG OCH KLAR. ATT VÅLDET OCH MÖRDANDET SLUTAR. ATT VARJE LANDS GRÄNSER RESPEKTERAS. ATT KALIFATET  INTE HÅLLER.

BE  I JESU NAMN – SOM ÄR  VÄGEN,SANNINGEN OCH LIVET !!!

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s