ONÖDIGA PRYLAR ????

Foto0125Visst är det här alldeles  onödiga  prylar i vår ”moderna” tid ? Väckarklocka för att vakna i tid. Armbandsur med  tid och datum och veckodag m,m, allt fjärrstyrt från Tyskland. Tidur med tiondedels  sekunder. Fickur  som farfar och morfar hade i västfickan. Onödigt nu  – hela rasket.  Allt finns  ju  i telefonen, eller hur.  Men medge att det går åt en väldig massa tid att kolla telefonen. Gamnacke  och ledbesvär  är ju dom nya  och rykande aktuella ”folksjukdomarna”.

Klockorna  blir  möjligen souvenirer, som den här.

Foto0126

Eller den här-

Foto0129

Dessutom skall ju klockorna  ställas om – sommar- och vintertid. Trädgårdsmöblerna  ut eller in -som tumregel.

Men  det finns en betydligt viktigare fråga  än både klockor  och telefoner. Det är  frågan – Vad anser vi vara  viktigast att  ta tid för, förutom jobb och alla de vardagliga sysslorna på hemmaplan. Almedalen just nu  har tagit upp viktiga  frågor. Exempelvis G som i Gud,  flyktingmottagning och integration, Ensamhet i vårt eget land, IS och det råa kriget i Syrien och Irak. terrorhotet och mycket  mer.

Vi är olika som människor – somliga  introverta  och andra extroverta. Personliga drag från gener  och anlag. Värderingar av olika slag politiskt. religiöst  med mera.

Läser just nu en bok av John Ortberg.  Boken heter – Den jag vill vara !  Den tar upp just de här frågorna. Det finns  inga mallar för hur det egentligen skall vara – en supermodell för att vara människa. Störst, bäst och vackrast – ungefär som kändishysterin. Det där med att vara som den eller den och peta  och snoka i kändisars  privatliv med hjälp av kändisblaskor av olika slag. Sen efterlikna  den jag gillar i kläder, heminredning  och livsstil. Oftast med mer eller mindre   misslyckat resultat. Vi blir usla kopior i stället för verkliga original.  Kanske  behöver vi ta ett steg tillbaka en stund och tänka  till. Vad är  det egentligen vi vill lägga  vår tid på  och vad är viktigast för oss ? Förr hörde man ticket  från dom gamla  vägguren och det var en viss vila i det ljudet.

Foto0128

Våga vara den människa du är skapad att vara. Ge  dig tid att utveckla  det du är bra på. Det finns ”gudomliga” anlag nerlagda i din person. Du är avsedd att vara en levande  och kärleksfull del i  livet under ”din stund  på jorden”. Stanna  upp en stund och se efter vad  du lämnar för fotspår i sanden. Var medveten om att det finns Någon som vill gå vid din sida också när livet är tungt och jobbigt.

Du kommer kanske ihåg bilden om honom som tittade på fotspåren. Såg att det var två. Människa  och Gud. Men såg att på det  jobbiga ställena så var det bara en rad med spår  och så ställde  han frågan till Gud: Varför lämnade du mig ensam när  det var som svårast ?  Han fick svaret: Titta efter i spåren så ser du att just där  är dom djupast. eftersom jag bar dig i min famn dom stegen.

Vi behöver nog ta oss tid ibland för att se vad  vi kan göra med vår tid ! Kanske  det finns  någon i vår  närhet som behöver bli buren en bit på vägen. Just då kanske vi behöver släppa taget om onödiga prylar och telefoner en stund

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s