Sommar,sommar, sommar………………

Just nu  svämmar  dataskärmarna över av all vårens grönska  och blommor. Planterade blommor  i alla varianter  och vilda blommor  som vaknat upp och strålar av skönhet. Färgklickar  från Skaparens palett. Vad var det han sjöng Carl-Anton – jag lät alla  våra maskrosor finnas…. för dom är  ju så sköna.  Skir och dammfri grönska  i träd  och buskar. Obeskrivlig grönska i bokskogen en färg som man inte klarar av att återge på målarduk. Allt – allt från maskros  till orkidé. Lägg till stranden, sanden, havet  och klipporna eller solstrimman i vattnet vid din sjö. Visst är  det skönt. Ett par bilder av  blomstring hos oss.

Foto0071

Ingrid Marie blommar här – planterad för snart 10 år sen. Utsikten från vårt fönster  i köket ser ut så här.

Foto0089

Den vackra vyn fanns i mindre format när vi flyttade hit, men har nu blivit ”vuxen ”!

Vi bor i ett parhus här i Gullbranna. På altansidan delar vi på en syrénvägg med våra  goa grannar och på deras  sida finns dessutom en  ståtlig sälg. En dag när jag  svängde på persiennen såg jag nåt på nåra meters  höjd  som vanligtvis  inte finns  där. Det såg ut så här.

Foto0091Man brukar ju prata om  – en katt som kommit in bland hermelinerna. Men vi hade en katt i  syrén och sälgväggen.  Det såg lite  märkligt ut med en uppstickande päls bland alla  blommorna. (grannens katt  som är  suverän på att klättra) Visst blev det en lite ”salig”  blandning i naturen just då

Men så är det ju i livet. Vi människor finns av alla sorter med olika traditioner och olika bakgrunder. Men vi får finnas  överallt om den  verkliga  kärleken får  råda. Tyvärr är  det inte vår  på hela  vår  jord i det  avseendet. Människor hotas  och dödas. Flyktingarna blir fler och fler. Diktaturers  åsikter får bestämma vem som har rätt att leva  och var. Tar  du inte ställning i religiöst eller etniskt avseende kan du bli  offentligt avrättad – med bevis på videofilm.  Barn i världen lider  och traumatiseras, blir föräldralösa p.g.a  horribla krigare i jakt på makt. Kvinnor räknas inte som människor  utan bara som objekt för helknäppa män och deras  makt. Listan kan göras lång men det får räcka  här. Vi är ju faktiskt inte  bäst i Sverige heller. Inte  nåt världssamvete precis. Ibland  känns  vår och sommar väldigt avlägsna i vår  värld. Men vi måste försöka i all fall att  förändra och  förnya.

ÄLSKA GUD OCH ÄLSKA VARANDRA är för mig den grundton jag vill leva med. Hoppet om en bättre framtid  får aldrig dö.  Det skall bli frid  på vår  jord i tusen år en gång…. heter det i en sång, det tycks vara långt dit –  men..  Den gyllne regeln: Allt vad ni vill att människorna skall göra  för er – det skall ni också göra  för dem.

Låt våren och sommaren  blomma  och grönska. Till och med det som somliga tycker  är ogräs bär på en skönhet om  vi bara öppnar ögonen och ser – och ser varandra !

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s