Barn skriver till Gud !

Foto0079Foto0078

I min bokhylla står en gammal bok från 1985 som handlar om hur  barn skriver till Gud. Olika  ämnesområden – frågor, konstateranden  eller  böner. Den bok jag har är  den tolfte upplagan från Libris. Det säger en hel del om  hur  vi vill se  det enkla  och självklara när vi umgås med Gud – att våga vara som ett barn. Jag bläddrade vidare i boken och hittade  det här uppslaget en regnig   dag.

Foto0077

Den bilden påminde mig om en händelse  som mamma har berättat för mig. Minns inte hela  storyn själv ( jag var fyra år  då) men bilen minns jag. En god  vän till vår familj hade snickrat en lastbil till mig – den var cirka en halv meter lång och – hör  och häpna – hade tippflak. Det skulle jag ju pröva i sandhögen utanför  på gården vid ”Hindrikas ” hus  där  vi bodde i en etta. Men  det bara regnade  och regnade så jag kunde inte  gå ut. Jag blev arg på mamma för  vädret och hon sa givetvis att hon inte bestämde om det. Det får  du prata med Gud  om. Sagt och gjort – jag gick  fram till fönstret och vinkade mot himlen och sa ” Kom hit Gud så jag får prata med dig !”  Mamma förklarade att så enkelt var det nog inte. Man skulle knäppa sina händer och be snällt  och vackert. Jag gjorde  som mamma sa. Svaret dröjde ungefär en kvart och det slutade regna – sen var jag ute  och lastade  och tippade så mycket jag orkade. Bilen var bra och allt som det skulle. Jag tror så här  efteråt att Gud log ganska varmt  åt den lilla  killen  med  den fantastiska bilen-

Mamma hade ju egentligen både rätt och fel. Hon sa att så enkelt var det inte – men ibland är det just så enkelt det är. Det finns alltid  tillfällen där  dom  ”fina” formuleringarna varken finns eller hinns med.

Det finns många beskrivningar hur människor i nöd helt enkelt bara öppnat  fönstret mot rymden  och ropat rakt ut: Gud om du finns och om du hör mig så svara  !!!! Han har svarat – kanske  direkt och tänt  nytt liv för  den ropande. Låtit den som ropar  känna  Hans närvaro och de möjligheter den innebär. Skingrat regnmolnen och låtit en glimt av solens ljus  stråla fram. Barnets enkla ord har fått gudomliga men mycket konkreta svar.

Våga be ! Våga  ropa  om det behövs !  Strunt i formuleringskraven !  En suck av längtan kan räcka !   Du når  himlen  utan nr  112.  Han finns där och vill ge dig det du behöver !!

Be så skall ni få ! Sök så ska ni  hitta! Bulta på dörren och den skall öppnas !  Eller bara öppna  fönstret mot himlen och under kan  bli verklighet !

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s