Hitta rätt väg – kräver hjälp ibland !

DSCN1472Jag var ute  och åkte bil  tillsammans med en god vän för ett tag sedan. Vi hade sällskap i bilen  av en vänlig damröst – som vi kanske inte brytt oss om så mycket när  vi startade resan. Helt plötsligt så tar hon  i lite extra  och säger  mycket klart  och tydligt : DU HAR KÖRT FEL – GÖR EN U-SVÄNG !  och så upprepar hon det igen ett par gånger. Min vän reagerar  och programmerar  om damen. Visst  det rörde sig om en GPS  som behövde programmeras  med start för resan  och resans  mål. Fantastiska teknik om den används rätt.

270px-Magellan_GPS_Blazer12

Har funderat lite  på  på bokstäverna GPS -man kan ju lägga olika betydelser i dem om man har lust.  Det kan finnas oändliga  kombinationer om man vill.

Tanken med GPS är  ju att man inte skall bekymra sig om var  man tar höger  och var man tar vänster eller som det ofta heter i vår  bil  när vi pratar med varann – farmors håll eller farfars håll, då slipper  man ju fundera på höger vänster efter som det är farfar som kör  och farmor  sitter på  passagerarplats. GPS underlättar vägvalet och bekymren och valen.

Gud Pausar Stressen är  ju också ett  GPS. Det finns ett mål  och en trygg inriktning för livsresan. En väg igenom all stressad logistik. En inriktning som kan göra  själva resan lugnare.  ” Ditt ord är mina  fötters lykta och ett ljus  för min vandring”.  Det handlar inte om  att dit eller dit skall du inte  köra. Det handlar om  Honom som säger  JAG ÄR VÄGEN, SANNINGEN OCH LIVET. GENOM MIG OCH INGET ANNAT KOMMER DU FRAM TILL  MÅLET FÖR DITT LIV  OCH DIN LÄNGTAN !!   Slappna  av!   Lyssna till min röst och kör  din livsresa – tryggt  och säkert.

Nästa GPS  handlar om en närvaro på din livsresa. Inte  i form av en  nog så vänlig damröst  som säger –  Du kommer till en rondell om 500 meter – tag då  det andra avtaget i rondellen och följ den vägen i 700 meter  till nästa avtag.

Det handlar om Guds Personliga Sällskap om du så vill  i din livsbil. Inte  på  passagerarplats utan vid  växelspak,gas  och ratt. En inre  röst  som varsamt talar om för  dig vart vägen bär – Blott en dag ett ögonblick i sänder….. eller  Var inte  rädd – jag är med dig alla dagar ,hela resan.

Jag är övertygad om att vi behöver  ofta  göra  en U-sväng. Ställa  in vårt livs GPS på himlens  våglängd. I gamla  tider kallades  det omvändelse eller frälsning. Ord  som vi är lite rädda för eller inte använder nu. Kanske förstår  vi det bättre om  vi säger att ställa om livets GPS (Global position service) som omfattar vår  stund på jorden och resans  mål in i evigheten. En värld  där alla kartor och beskrivningar kommer till korta för  något – som inget öga  sett och inget öra  hört !

Önskar dig en välsignad  livsresa med rika äventyr i det liv du fått av himlens Herre och Gud !

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s