En sista glimt från bröllopet !

IMG_0753

Ringen är ju en mycket viktig del av vigseln. Johanna fick med lite  möda en ring på sitt finger. I den ring som Johan bar från förlovningen fanns också  vigseldatum ingraverat Såsom ringen omsluter fingret så omsluter de båda varandra med sin kärlek. Dessutom omslutna av släkt  och vänner som var med och den välsignelse som bönen över ringarna innebar.   Efter att ringen  kommit på plats så hade jag glädjen att säga att de nu var förenade i den gemenskap  som äktenskapet är. Sen var det inte så mycket mer kvar av ceremonin uppe på taket än Kyssen som hör till – en  ytterligare sång   och så mitt vigseltal  och musik till utgång.  Så kunde festen och middagen två  trappor ner ta sin början.

Det du nu kommer att se är inte  selfie  men en bild på en mycket  stolt och tagen farfar som försökte ge några råd  för  livsvägen.

IMG_0771

Inledningen av mitt vigseltal – var så här :

Att vigas under en öppen himmel är  något extra. Vi talar ibland  om himlavalvet och det är bra mycket högre än Domkyrkans intill oss här i Lund.. Men det ger perspektiv. Himlen kan lära oss mycket om livet.

Ibland är  det blå himmel  och sol och varmt. Lyckodagar när man kan njuta av livet. Dela den värmen med varandra och andra – det kan finnas  många  som behöver  den värmen.

Ibland är  det mulet och grått och allting känns motigt och man tappar lusten att göra nåt. Nu är ni två och gemensamt kan man klara både gråton och moln.

Ibland är  det storm och svarta moln som tornar upp sig och det blir riktigt besvärligt. Paraplyt vänder sig ut  och in  och man bara står där. Någon har sagt  att i stormen öga  är  det alldeles stilla, men det vågar man inte tro på just då.  Var inte rädda – ta varandras  händer och gå in i den stilla punkt som finns där. Gå sen genom det som stormar och väsnas och ut på andra sidan.

Ibland är  det en sån där underbar solnedgång med fantastiska färger. Då får romantiken blomma. Låt den göra  det då  och njut av  alla nyanser. Snart är man inne i den växlande molnigheten igen.

Himlen finns där hela tiden och speglar livet.

Slut på citatet. Kanske kan de här  himlabilderna betyda  något inte bara för ett brudpar utan också för dig i din vardag. Jesus sa en gång: Se jag är med er alla dagar !  Var inte rädd – jag finns där for dig !

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s