Nu blir det bröllop !!!

Foto0064 Nu blir det bröllop ! Fantastiskt roligt för  stolta farmor  och farfar. Äldsta barnbarnet Johanna  gifter sig med sin Johan. Farfar har fått det stora hedersuppdraget att vara vigselförrättare. Om allt går enligt planeringen så blir vigseln utomhus med bara himlen som valv över hela vigselakten. Sång och musik med  sonen Anders och hans Jessica och Clara  och Julia. Vilken  glädje  och lycka. Önskar allt gott och rik välsignelse över brudparet, högtiden  och alla  gäster.

I det här läget kan man bara inte låta  bli att tänka  bakåt och hur det var när vi själva gifte oss för snart 53 år sedan.

DSCN1313-001Så  här  såg det ut då med alla drömmar  och visioner i älskande ögon. Det har hållit  och burit genom alla år. Ibland jobbiga  och slitsamma i de tjänster vi delat i kyrkliga sammanhang, men aldrig slitsamma  i vår inbördes relation. Vi kom från början överens om att alltid vara öppna för varandra, se varandra och vara bredda att stötta varandra. Typ om min dag börjar  med huvudvärk som den ofta gjorde  så tala om att den finns där och att det kan förklara mina reaktioner.  Psykologer  säger om relationer  att om man aldrig grälar så är  det nåt som är galet. Vi protesterar bägge två – vi har aldrig grälat men anser oss ändå vara vid våra sinnens  full bruk. Olika åsikter kan vi ha om saker och ting men det behöver man ju inte gräla om. Den vettiga  möjligheten är ju ett normalt samtal, utan skrik och bråk.

Visst har vår  kärlek prövats  på olika  sätt, men den har aldrig krympt, bara blivit starkare och starkare. I dag är  den fortfarande levande och stark med närhet, öppenhet och beröring som aldrig  förr. Vi älskar varandra och njuter av att leva tillsammans och ta till oss allt det som livet fortfarande ger oss.

En bidragande eller för att inte  säga en huvudorsak till att vi har det så är  vår gemensamma tro. Det var den som förde oss ihop  och det är  den som fortfarande bär. Vår gemensamma  tillvaro började på den teologiska utbildningen på Överås  i Göteborg. På en trivselträff hemma hos en av våra lärare – Thorvald Källstad,som bodde på Förtroligheten 5 i Gbg, stod  vi helt plötsligt hand i hand. Ingen av oss vet vem som tog taget, men sen dess är  våra händer evigt sammanflätade. Tacksamheten hos  oss är  stor och glädjen över att ha varandra växer dag för dag.

Önskar ett likadant äktenskap för  dem som skall vigas på lördag. Välsignelse från himlen omsluter  och bär igenom allt.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s