Konferensdagar på Gullbrannagården !

Foto0060

Förra veckan – från torsdag  till söndag har vi varit ganska mycket på Gullbrannagården där Svenska Alliansmissionen har haft ombudsmöte  och konferens. Fantastiskt fina dagar  med  bibel   och bön i centrum. Smidiga  förhandlingar och många  gäster  och ombud. Ordinationsgudstjänst som avslutning och  höjdpunkt.  Tre pastorer ordinerades och två mottogs  från  andra samfund. Fem missionsarbetare antogs. Allt med bibelord, bön och handpåläggning inför kallelse  och uppdrag. Många  möten, seminarier  och gudstjänster. Samtal var temat  och samtal blev det både  uppåt  och mellan  vänner.

En avdelning av  nya huset bryggan var inredd som bönerum med ett antal stationer med olika  förslag på bön  och förbön. Man kunde till ex. skriva en lapp och hänga den i ett nät på väggen eller  stoppa  den i den anonyma  boxen. Man kunde be för olika  världsdelar där SAM  jobbar.  Barnen kunde skriva  sitt böneämne på en lapp, rulla ihop den  och stoppa in den  i en ballong, blåsa upp ballongen och så hänga den på ett snöre för bön – och många fler stationer.

I den delen av  Bryggan hänger också den fina pusseltavlan  som föreställer  just en brygga.

Foto0057

 

Pusselbitar som tillsammans bildar en en brygga. Tar du  bort en av pusselbitarna så blir  ju bryggan svajig  och osäker att gå på. Behöver  jag påminna dig om att det är så vårt liv ser ut. Var och en av oss utgör en pusselbit i Guds plan med oss. Meningen är att vi tillsammans skall ge en bild av  vad tryggheten i livet är. Han har tänkt  in oss i sin skapelse med uppdrag som ingen annan än just du kan fullfölja. Det finns  inga reserver av bitar i Guds sätt att tänka – vi är alla  lika  värdefulla.  Du kommer säkert ihåg  Ingemar Olssons  sång: Du vet väl om att du är värdefull -att du är viktig  här och nu –  gnola på den ibland och känn vad den säger.

Så fanns  det mer av bön under dagarna. Bönestenar för olika  världsdelar utanför kyrkan. Bönevandring runt området och tillfälle  till  personlig förbön i möten och gudstjänster, allt i den underbara miljö som Gullbranna erbjuder-

Foto0062

 

Viktigast av allt – just bön i den underbara skapelsen i försommartid. Bön är  själens andning .  Viktig som lungornas intag av syre. Själens intag av himlens  möjligheter i en ibland ganska jobbig  värld  och vardag.

Knäpp dina händer  och tala med Gud precis  som med en vän ! Det är inte  svårare än så.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s