TUM – EKG – ny upplevelse !

Foto0027

Fantastisk apparat ser du här i bild. Vanligt EKG hos doktorn har jag varit med om ett antal gånger. Man ligger där  kopplad med ett antal  sladdar  till en dataskärm och en skrivare  och så ser man kurvorna  efter ett tag. Mitt hjärta  har rusat iväg  ett antal gånger på senare tid. men det  gör  det ju aldrig när man är  på vårdcentralen – där är  det lugnt. ( vi har den bästa  tänkbara i vår  Viktoria-central) Jag fick en remiss  till  Klinisk fysiologi och fick där  den lilla  apparaten för två veckors EKG registrering. Hur då ? Jo jag  sätter igång den  och håller tummarna på de två yttre knapparna i 30 sekunder. När det är  gjort så trycker jag sänd och mitt EKG flyger iväg till  läkaren på  rätt avdelning. Det  finns en mobil sändare  i den lilla apparaten  och min info går  som ett SMS genom rymden. Visst är det skönt att man kan få en sån omsorg flera  gånger per dag och känna sig lugn med att någon har koll.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på den omsorg från himlen  som man är  omsluten av.  Någon – ja inte bara någon – utan  den Gud jag tror på har också  daglig och nattlig  omsorg  om mig. Känner mig  och vet hur jag  har det med både kropp och själ. Det behövs  inte  nån speciell apparat designad av  en eller annan kyrka eller samfund. Det behövs bara en relation och att jag  öppnar för den. Jag behöver inte  trycka  tummarna mot en bestämd punkt, lämna namn och telefon eller visa leg och betala ”patientavgift” enligt gängse norm. Det räcker med  en suck av bön, mina  knäppta händer eller ett rop på hjälp om det är riktigt nödläge – SOS heter det visst. Cyberrymdens räckvidd blir så liten om man jämför den med den rymd som universums Herre har. Ljusår  och tidsramar blir sekunder  och millisekunder i Hans värld.

Det tutar aldrig upptaget där. Det finns ingen telesvarare som säger: Mottagningen är  stängd för dagen,återkom söndag kl.11.00. Det kommer ingen röst som säger om du vill det eller det så tryck femma, om du vill nå kundtjänst så dröj kvar och du hamnar som nummer 424 i en telefonkö som aldrig tar slut.

Han har tid – alltid ! Lyssnar alltid !  Ger svar alltid –  kanske inte  som jag begär men med det jag bäst behöver. Det som Han vet är  det bästa  för  mig !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s