SOM EN BRO ÖVER………

250px-ÖresundsbronVår Danmarksresa med familjen finns kvar som ett fint minne  och en fin dag. För  vår del betydde det premiärtur genom tunneln  och över bron.. En upplevelse   i sig, dels  under vattnet  och dels  över. Fantastiskt ! I Danmark blev  det  besök på Lousiana med  all  konst och de upplevelser det gav.  Konstverk   som gick över hela väggar och miniatyrer i keramik. Bilder så att man nästan blev mätt bara av att titta.

Fika  och mat i  små mysiga hamnar. Skön gemenskap hela  vägen och så hem över bron  och avslutande  lasagne  och tårta hos äldsta  barnbarnet med fästman i Malmö.Underbar dag – helt enkelt och många bilder kvar i skallen.

En av bilderna  som ju egentligen bara var en bit av vägen fick lite extra tyngd. Att sitta  i bilen  som passagerare  och bara njuta av utsikten – den  begränsade  i tunneln  och den milsvida  över  bron – blev lite  extra tankar. Tankar om livet och livets tunnlar  och broar. Ibland går  ju dagar och perioder  som i en tunnel. Man ser inte ljuset  där framme, även om man vet att det finns. Men skulle  något  hända  så finns  det precis  som i tunneln – reservutgångar där  hjälpen kan komma fram.  Och så bron, då tonade sången, den välkända, SOM EN BRO ÖVER MÖRKA VATTEN SKALL JAG BÄRA  DIG …. Nu var det inte  mörka  vatten  den här dagen – solen lyste  och havet glittrade. Men det finns ju andra dagar  och  nätter.. då havet och himlen är svarta i mörkret och vågorna bryter i skum och stormen kastar saltvatten över hela  vägen. Sånt är  livet. Men då finns Han ju där  med sitt lugna  och starka ord – Var inte rädd – Han som är  bron över  mörka vatten och ger ljuset i tunneln. En  skön bild kan se ut så här. Ta  den till dig och  var trygg.

10665683_938540036160553_5892683531665195161_n

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s