Halmstad på 70-talet !

Foto0013

Du vet att du är från Halmstad om… och så har man fått se en bild  från  gamla tider i stan eller en nytagen bild från  ett speciellt ställe. Jag är  ursprungligen inte  från  Halmstad men kunde inte låta  bli att titta tillbaka på en av våra  perioder i stan på 70-talet  och ett  antal bilder som togs  i ett reportage om en pastors arbete. Här  utanför  S:t Johannis kyrka  på Skolgatan, min arbetsplats då. Välkommen till några bilder från mitt jobb då:

 

Foto0014  Här en liten  träff med Stig Riesbeck på Duni- Bilås lager. Lite planering för  verksamheten och försök att räta  ut lite  frågetecken.

Foto0017Vi hade också ett ekumeniskt Café med inriktning på  ungdomar  i stan. En föregångare kanske till det som pingstkyrkan har  nu. Sorry att bilden  är felvänd men jag har inte lärt mig den nya teknik jag behöver för att få bilder  från telefonen rätt-

Foto0016

 

Kommunfullmäktige  var också  en plats  för pastorn  under  den här  perioden.Sammanträden  var ju  ett nödvändigt forum även om samman”trädet”  ibland  hörde till dom minst fruktbärande träden.

Foto0015

 

Och så här såg det ut inne  i kyrkan med Erik Olsons  triptyk. Tavlan finns  ju numera i Missionskyrkan.

Jobb  både   i  inre och yttre avseende var pastorns  uppgift. Stort  och mycket arbete sammantaget med skapande av relationer människor  emellan och Gudsmöten  för  människor med en längtan efter  något mer i sina liv. Pastorns  jobb – en kallelse där man inte ens går  i pension, utan fortsätter  i  uppgiften med  predikouppdrag , bibelstudier och samtal i alla  livets  skiften. Ibland kan man fundera på hur  många  människor man mött och hur  många av dem som fått någonting av evigheten med sig i sin tillvaro från mötet med  pastorn/mig !! Tror  och hoppas att ett uppdrag jag fått gett liv i någons tillvaro.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s