HIMLASTEGEN !!!!

DSCN1702Vi som har gått i söndagsskolan som barn minns  säkert himlastegen. Berättelsen om Jakob  som låg  och sov med en sten som kudde. Vad jag tyckte  det verkade  hårt. Han drömde  om en stege som räckte  upp till himlen och på den stegen gick Guds änglar och visade  på himlens  verklighet. När  Jakob sedan vaknade  så tog han minnesstenen på plats  och gav stället, namnet Betel – för  här  bor sannerligen  Gud.

Nu kommer stegen med i Frälsningsarméns  helsidesannons om att de tar ner Gud  på jorden.Jag gillar  annonsen. Det  är ett försök  från deras sida  att visa  på att Gud inte  är  nån avlägsen  gubbe  bland  molnen – utan  finns  och är  verksam här  och nu genom det  jobb  som  soldater och officerare i armén gör.Man gör  det med gudstjänster i kårlokalen, med  möten på gator  och torg, bland  socialt utslagna och missbrukare.- man håller ”grytan” kokande vid insamlingar  för det arbete man gör och har stor  respekt hos alla  för  den verksamhet man har.

Jag vet inte vad du har för   bild av Gud – det finns  ju många varianter. Gubben med skägg och käpp som staplar omkring bland  molnen. Sticker ett och annat hål ibland med käppen och då ser  vi stjärnor.  Kanske  du tänker dig Gud som nån sorts museal  kung – typ Gustav den III med peruk  och glitter, sittande på en tron omsvärmad av änglar  och keruber – men just inget annat än en museal gestalt Kanske  är han ett stort  X som man kan leka med som en matematisk  idé – men bara ett  X  en okänd, inget annat. Kanske är han den där  grymma guden  som smäller en på fingrarna  om man stoppar ner  dem i kakburkar av  olika slag. Variationerna  kan bli många.

Vi vet ju inte  säkert  hur bilden av Gud skall vara. Men vi vet att Jesus  gör anspråk på att vara  den vi behöver. Han säger: Jag och Fadern är ett. Den som har sett mig har sett Fadern. Jag är  vägen sanningen och livet.  Han är den du och jag behöver  för att våga tro. Han är  verklig i miljarder människors liv runt hela  vår  jord. Han är  närvarande  i din och min vardag. Det går att samtala med honom  i bön – att ta till sig hans kraft genom bibelns ord  och löften. Vi behöver inte klättra på stegen  och prestera  goda  gärningar för att få en belöning nån gång. Han har klivit ner i jordens allra djupaste gropar lidande,nöd  och död och uppstått för  att hela och befria oss till ett meningsfyllt liv.

Min frid ger jag er. Han andas på oss och fyller oss med  sin  helighet  och kraft. Han finns  nära  dig med sin välsignelse om du bara vänder dig till honom med din bön !  Fundera lite  till på bilden i annonsen.  Ta ner eller  in Gud  i din vardag och lev  med  honom här  och nu !

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s