Jag kan inte hålla tyst – lessen, förtvivlad och arg !!

Ibland   går  det inte bara att  acceptera och vara tyst  och stilla  i båten. Man måste bara reagera och det gör jag nu. Jag har varit inne  på temat  förut men det verkar bara bli värre  och värre. Undrar om vi har  åsiktsdiktatur i Sverige. Får man tycka  och tänka bara enligt senaste trenden ?  Vem bestämmer den ? Media  och tyckare av alla slag. politiker eller vem ?

Det som nu senast blev droppen  är  historien med  Marcus  Birros  lunch  med SD!  Åter fördömd och sparkad från ytterligare  ett uppdrag. Det  börjar likna  personförföljelse. Tänk att man inte  får  äta lunch med vem man vill utan att bli förklarad  som ”paria”.

Trenden just  nu fungerar enligt  följande  mönster.

Om jag kritiserar islam så är jag islamofob  och måste bli undervisad  om hur  denna fredens  och fridens religion  ser ut  i verkligheten. Se  nyheter  och löpsedlar om död  och urskillningslöst  hat mot allt  och alla. Fob  och så är samtalet avslutat. Främlingsfientlig eller rasist  kan man ju få som ytterligare tillägg-

Om jag försvarar judars  rätt att leva  ett värdigt liv  var  de än är – så är jag ju emot palestinierna och förstår  inte situationen  för  dem och deras  stat och liv.  Diskussionen avslutad.

Pratar jag om abort och de oerhörda siffror  vi har på denna verklighet så förstår jag ju inte att kvinnan har rätt till sin egen kropp och att det som kommer till inte  är  människa  förrän ett antal veckor efter  att det bildats  som en cellklump i livmodern. Om jag tror på att det är ett liv  när  cellerna  möts så är jag ju fruktansvärt efterbliven och stockkonservativ fundamentalist. Om jag andas om att kvinnans rätt till sin egen kropp borde gälla  också före samlaget så är jag ju hopplös.

HBTQ frågorna  ger samma resultat. Om jag inte tycker  som trenden säger så är jag  omöjlig att prata med  och klassad som  homofob – punkt  slut. Om jag inte tycker att en samkönad relation  är  det samma  som ett äktenskap  så har jag inte  förstått vad  kärlek är. Jag får ingen förståelse  för att jag tycker att det är  ett partnerskap eftersom äktenskap  för mig är relation mellan  kvinna  och man.

Eutanasi – rätten till att bestämma  själv när jag vill dö och få medicinsk hjälp med det ger samma utanförskap om jag tycker att det är  tvärtemot all läkar- och vårdetik som är till för  livets  skull.

Får man tycka  som man vill  och ha respekt för  det ? Måste man anpassa  sitt tänkande. sina ord. sina handlingar och sitt umgänge  enligt gängse  trend  och norm. Var finns toleransen  för  dem som tycker annorlunda  än gängse trend och  mode?  Kan man vara kristen i Sverige i dag  och basera sina åsikter på den tro man har ? Den  mest förföljda religionen i världen  är inte  Islam  utan kristen tro. Är  Sverige på väg in ett förtryckande av den kristna tron ?

Än en gång – vem bestämmer trenden? Var finns toleransen och respekten för  en enskild människas uppfattning  och därmed  också den människans rätt att leva  sitt liv här  och nu ?  Demokrati  är  det vackra  ordet – åsiktsdiktaturen tränger sig  tyvärr på!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s