Blodtransfusion – en gåva med kraft !

Efter att ha legat i en säng på lasarettet  med droppställning med ett antal påsar med varierande  innehåll, kan jag inte  låta bli att fundera  lite grann. Det blir ingen bild till detta – jag hade inte ork att  ta nån ”selfie”. Där fanns jag alltså med  nålar  i båda armarna och ett flertal påsar  samtidigt. Alla  utom en var  fyllda med  genomskinligt  innehåll. En var  fylld med  blod. Det var  förunderligt att se hur  det droppade  från påsen ner till den tunna  slangen och sipprade in i min arm via  nålen och den kanal  det blev tack vare  den. Det tog lite tid så jag hade gott om tid att tänka.

Tankar  av oro  för min egen del – vad var det som gjorde att jag behövde detta  och mitt  låga blodvärde.  Tankar  av tacksamhet  för  den  människa  som hade  gått till blodgivningen för att dela med sig av sitt livgivande innehåll. Det som jag nu fick ta del av för att bli starkare och friskare.  Nu är jag hemma  och utskriven med ett betydligt bättre  blodvärde än när jag kom in. Kontroll  och  utredning  återstår. Visst är  det en fantastisk  vård och omsorg  vi har. Underbara  människor  i vården som ger tid  och engagemang med all värme  dom kan ge – mitt i alla  nerdragningar och svårigheter-

Hemma  funderade  jag vidare. Det  här handlade  ju om kroppen och rent fysiska bitar. Sånt man kan hjälpa  med undersökningar och mätningar  av olika  slag. Sen finns  det ju en inre värld – en andlig  värld – där  det inte finns  nåra  mätinstrument, provtagningar, kameror eller  röntgen apparater som kan ge svar.

För visst kan man invärtes  känna  sig  skakig och frusen – trött  och vilsen – helt enkelt må dåligt  på liknande  sätt  som man gör  fysiskt. Frusna  själar – vilse  i andlighet – sökande  och trevande  på alla möjliga  och omöjliga  ställen. Nyandlighet – yoga – meditationstekniker  av alla  världens olika  slag – nosa lite  på  buddismen  eller nån annan religion och jag vet inte vad. Den gamla  stela kristna  tron är man ju färdig med så den ids man inte  pröva.

Men  den finns  där  och den är  full av liv. Man kan få en transfusion av kraft  genom tron på  Jesus  och det han gjorde när Han gav sitt blod för  en sjuk  och  vilsen mänsklighet. Det är inte  de friska  som behöver  läkare utan  de sjuka. Jag har inte kommit  för   något annat än att  ge  mitt liv  och min kärlek  till dem som längtar  efter  hälsa  och läkedom för  sitt inre. Ungefär  så förklarade   Han sin  mission på jorden. Droppställningen för  nytt liv  och blodtransfusion är  ett kors. Men  det handlar inte  om portionspåsar ur en blodbank. Inte heller om en smal slang och en nålkanal. Det handlar  om en fullständig befrielse och ett inre helande för  ett nytt liv och nya  perspektiv. Namnet Jesus lever  och bär.

Jag är tacksam  att  ha en  grupp  människor  som ber och har omsorg om mig och min Ingrid. Den finns i vår hemgrupp och i gemenskap med  människor som ber och tror.

Det blev visst en minipredikan av detta – men det står jag för – och inte bara tror – utan vet att  det  är  sant  för mitt liv. Så också  för ditt om du vill pröva den vägen!

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s