Andra november – 16 grader varmt och en promenad vid vår kust !

DSCN1536

 

Visst är väl detta  en typisk kustbild. Hallands sega tallar  som  vägrar ge  vika utan bara lutar sig i vindens riktning  och fortsätter  växa  och leva.  Just  dom här tallarna  finns i Påarp och nog verkar dom sega  i sin lilla grupp. Men nu har  hösten kommit och man kan se att det inte  är  så mycket löv kvar  som på den här  bilden.

DSCN1537

Men dom löv  som är kvar håller  fortfarande  färgen  mot  tallarnas  mörka  bakgrund. Men en frostnatt  och en stormvind så är  det bara tallarna kvar med sin mörka  barrfärg. Men inte ens tallarna klarar alla  höststormar. Bara ett litet stycke  bort längs  den smala vägen ser man resultatet av tidigare  stormar. Här har träden inte haft så djupa  rötter  och så var  det ingen tjäle  när  stormen kom och så gick  det som  det gick.

DSCN1539

Rotvältor  och allmän  förödelse där mänskliga  händer  fått vara med och röja för att komma fram på  vägen.

DSCN1538

Så är  det ju i naturen  och så är  det ju också i själva livet. Jag skall inte  gå in i nåra  djupanalyser men jag kan ju be  dig fundera  lite  själv.  Somliga  av oss kanske är  som dom där  sega tallarna  som aldrig verkar  och ge sig. Andra är  som höstens  lövträd med  dagar av färg  och liv – men så kommer frosten och allt blir blekt  och fruset – åtminstone ett tag. Livet vaknar ju på nytt i rätt tid. Andra igen kan känna  sig helt knäckta  av  stormar och vindar, men i livets  olika tider  så finns  det en hand som kan resa  upp också  den som är ”stormknäckt”  och ge hopp om en ny dag. För tallarna på bilden är  det kört. De kanske  blir ved  och värme. Men för  en människa  som du och jag är  det inte  så – det finns en skaparhand som  kan resa upp en ”rotvält” människa –  till en ny dag. Som jag sa  fundera  själv  med bilderna för  ditt öga.

Så gick  vår  promenad i höststämning hemåt igen –  över Laxvik  och stranden där. Visserligen i gråton men ändå med ett skimmer av ljus  där  solen  försökte  bryta igenom med värme  och liv  för vandrarna  på stranden.

DSCN1540

Din   och min stund  på jorden kan växla  i stämning  och årstider. Men också i alla lägen vara omsluten  av Guds kärleksfulla händer. Hans närvaro i vardagen – tydlig  och klar !!

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s