UNDER i en vanlig kyrka – är det möjligt ?

DSCN1516Det finns ögonblick i livet  som man aldrig nånsin glömmer. Högtidliga  ögonblick som har med  liv och död att göra – barn  som föds – par som  vigs – begravning   och sorg. Massor  med ögonblick är  just bara  ögonblick och försvinner  vid  nästa  blinkning. Berättar idag om ett ögonblick – ett under  i kyrkan på  bild – som jag aldrig glömmer. Tidningarna  skrev om det i Dalabygden och  i mitt hemland Finland. Jag  saxar  ur  tidningen Vår  inre Mission – utgiven i Larsmo  i Österbotten.

DSCN1515

 

De ögonblicken glömmer jag inte när jag fick gå  och dela  ut bröd  från ett tomt fat. Den gudomliga  närvaro  och omsorg  som fanns i  detta. Det var helighet  från allra högsta  nivå-

Under i en vanlig kyrka – med alldeles vanliga  människor och en mycket  bekymrad pastor. Alltsammans omslutet av en himmelsk omsorg som  det inte  finns  ord  för. Jag lägger ut mittuppslaget från tidningen  även om det kan vara svårt att läsa – där  kyrkoherden  hänvisar  till undret  som skedde i  hans  kyrka.

DSCN1518

Ett stycke  evighet mitt i  det vanliga är  fullt  möjligt också nu. Små  ögonblick eller  större spelar  ingen roll. Att uppleva  närvaron av en levande  och verksam Gud  som bryr  sig om oss  i allt  det vi har omkring oss – det är  stort !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s