SUPERVALÅRET 2014 !!!!!!!

DSCN1457

 

 

Snart är  det bara timmar kvar  till valdagen  och valet. Överallt i media  är  det val  och debatter. Partiledare  och  funktionärer. Alla  överträffar varandra i sina  försök att vara  förstahandsval. Ännu  har  vi ett stort antal  – kanske en tredjedel av väljarna  som inte bestämt sig. Skandaler  och missar  plockas fram.  Alla  de andra har fel  och fel siffror. Propagandan  är  just vad  ordet säger – propaganda. För egentligen är  det ju så att det politikerna kan bestämma om är ganska  begränsat – regelverk  och ekonomi. Innehållet  i vård  skola  omsorg  mm. präglas av de  människor som jobbar där – av dig  och mig. Då kan man inte låta bli att fundera  över vart  människovärdet har tagit vägen när man läser  en del uttalanden  från  ”vanliga” människor i  partimatriklarna  och på valbara platser. Rädd kan man bli för uttalanden om dem som inte  är  svenskar eller också dem som är medelålders  heterosexuella vita  män.  Nej  – jag blir bara sorgsen av alltihop.

Det finns andra val. Bilden ovanför ger en fingervisning om det. Vad väljer du  och jag som värdegrund  för  vår inre  människa och därmed också  för våra tankar – ord  och handlingar. Det finns ett behov  som blir tydligare  och tydligare  i  de dagliga  samtalen. Behovet av en kompass  för mening och mål  och utbudet för att tillfredsställa det behovet är stort. Religioner – kyrkor – samfund erbjuder olika  vägar  för  detta. Men  det är du som väljer vad du vill tro på och bygga ditt liv med.

Du kanske  tycker att du är  färdig med det som den stora uppslagna boken har att erbjuda. Besviken  på det du upplevt i den kyrka  du fanns en gång. Utstött och  missförstådd.  Fel , fel, – jag vet att du finns. Jag skulle  vilja krama om dig  och säga förlåt å deras   vägnar  som sårade  dig  och stötte  bort  dig. Det finns en väg tillbaka där  din erfarenhet kan hindra  nya  misstag. Jag vet att den stora  boken är  annorlunda och den  har tid  och rum  för dig.

Man kan söka  i andra religioner. Hinduismen har  30 miljoner  gudar att erbjuda. Buddismen kan ge  dig vägar ut ur  ditt ekorrhjul  till ett fullständigt övergående i det stora  världsalltet. Karma är ju ett populärt ord. Koranen har sina  mönster och det är ju tänkt  som det enda  möjliga. Sharia lagar överallt  med de konsekvenser det ger. Martyrskap genom dödande. Kvinnosyn som jag inte kan förstå. Behandling av  dem som inte tror ????

Eller du kan välja  och vraka i nyandlighetens  stora  smörgåsbord. Terapier  ned stenar och kristaller. Healing av olika  slag. Yoga i en massa  olika  former med österländsk mystik. Scientologi – som  gör  dig till en fullkomlig  människa för  nåra hundratusen kronor  i kurskostnader. Seanser med mediala  personer. Spådomar  med kort  eller  horoskop. Tusen andra  assietter med  ”andlighet” som du kan blanda  själv.

Jag väljer enligt bilden här nedanför. En bild jag målade i en djup depression. Jag hade  gått i ”väggen” innan den ens  var uppfunnen. Om Han fanns med på valsedlarna så skulle jag kryssa  direkt. Men nu är Han inte  på den nivån.

Mars 08 049

 

Han har kryssat in mig till ett nytt liv – inte med ett kryss men med ett kors som har  förändrat  en hel värld. Det ger mig inte plats  i  riksdag – landsting eller  nåt annat  fullmäktige.  Men  det ger mig plats i den skara  som tror att Han är  vägen, sanningen och livet och som  ger hopp om en framtid  trots allt.  En framtid  där  vi alla  är lika mycket  värda. Man eller kvinna – Somalia, Iran eller  Sverige – språk eller hudfärg – stark eller svag……. Alla är  ett i Kristus Jesus. Hans  Kryss/Kors  är försoning frid och liv.

1 tanke på “SUPERVALÅRET 2014 !!!!!!!

  1. Tack Hasse. Du sätter i daens blogg verkligen ORD för precis det jag själv känner inför valet den 14:e september. Så mycket käbbel och personangrepp och ytlighet. Så lätt att dras med i den politiska debatten och bli upprörd över än det ena, än det andra; än den ena skandalen, än den andra. Då är det en stor tröst och så befriande att få påminna sig om att ”Han har kryssat in mig till ett nytt liv – inte med ett kryss utan med ett kors som har förändrat en hel värld”. Tack Jesus.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s