Bärplockning igen – och det blir mer !

DSCN1425Här  är  busken  vi plockar från. För säkerhets  skull lägger jag den i bild annars tippar den kanske på grund av mängden bär som finns i den. Nu har jag ju tagit   det som var  moget men  det finns  mycket mer att hämta av all karten  att döma. Härligt att kunna  plocka  så på sin egen  tomt. Vi planterad busken när  vi flyttade hit  så nu är  det  många somrar vi fått skörda bären. Taggfri  björnbärsbuske  dessutom. Så här blev det  denna  gång.

DSCN1424

 

Lite  för mycket solglans – men den stora glasslådan är  full med godis.  Nyttigt är  det också i många avseenden- vitaminer så det kryllar om det och stärkande  för immunförsvaret och en massa  annat. Och så är  det ju gott.Nu blir  det frysen i mindre askar  och så blir   det till ex  panacotta  med massor  med björnbär på.

Visst är   det skönt  att  det finns så mycket gott i naturen. Skapelsens Herre var nog rätt underfundig när Han planterade alltihop. Tacksamhet kan man känna  över  detta  och allt   det som livet ger  av goda  gåvor.

Såsom vi har  det i vårt land är  det ju tyvärr inte  i andra delar  av världen. Mellanöstern – Nordkorea – Afrikanska länder  och många fler platser. Kanske skulle  vi behöva  tänka lite mer på alla  dem som inte har  något hopp. Varken bostad. mat. vatten. mediciner och framförallt ingen trygghet  nånstans. Flyktingar som bara kan försöka hitta fram till platser  där  de kan få hjälp  och hopp  om en ny framtid.

Det har talats i valdebatten om öppna hjärtan för  människor i nöd. Det   gäller att vi lever upp till detta. Barmhärtighet som hos  Samariern en gång som tog hand om de slagne och finansierade hans  vård.

 

 

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s