Halland är vackert – med både tyngd och ljus !

Konst 023I  den här  bilden är  det  tyngd  så det förslår – Stenhuggeriet med all den svett och möda  det har inneburit för  dem som jobbat där. Stenarnas  och bergets tyngd markerad genom de ingrepp som  människors  händer  gjort i naturen Det här  är ju bara en liten bit av  det som man högg ur. Småbåtshamnen med sina branta  väggar rakt ner i vattnet visar ännu mer.Det ser ut så här  om man vandrar prins  Bertils stig ut mot  Tylösand. På andra sidan stigen finns  havet.

Augusti 08 011Då ser  det ut så här – vatten – himmel – ljus  och lyftning. Långt  där  ute bakom udden finns  Tylön. Men det jag stannar  vid  är den öppna  horisonten där  himmel  och av  möts- Följer stigen ett tag till och hittar  nästa motiv med skönhet  och ljus  och perspektiv – ett litet stycke  före  Tjuvahålan.

Augusti 08 013Visst är  det vackert att se – inramat av vindpinade tallar och ris skymtar horisonten igen.

Det är  som själva  livet  och vägen genom  det. Ibland ser vi bara den ena  sidan med tunga stenar och  arbete och  svårigheter. Livshändelser  som gör att   bergväggarna är  nära att störta  över oss. Andra dagar är  ljusare och vi ser  möjligheter och hopp att allting skall kunna fungera  på den livsresa  vi gör.

Oftast är  det väl  så att det finns lite av tillvarons  risighet  omkring och vi har svårt att lyfta  blicken och se  det ljusa.  Du vet det där med att hålla  sig på vägen  och inte ramla i det ena eller det andra diket.  Se allting  antingen i svart eller  vitt. Så blir  det som nån klok människa har sagt: Livet är  det som pågår  medan vi sysslar med annat.

Han leder mig på rätta  vägar….. Han för mig till vatten där jag finner ro…………Om jag så vandrar i Dödsskuggans dal så fruktar jag intet ont……. Du är med mig….. Alla  dessa ord  hämtade ur Psalm 23 som har dom härliga  naturbilderna och talar om herdens  omsorg hela  vägen.

Vilken vägkant du än står  vid  just nu så lyft din blick. Det finns en hand som tar tag i din och leder  dig rätt. Rakt igenom risighet och  mörker och låter  dig vila  tryggt för att sen  ha mod  och ork att gå vidare.

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s