Vanliga stenar och sand är också under av skönhet !

DSCN1350Det är  så mycket i det ”vanliga”  som vi bara  går förbi. Har inte tid att se ! Blir hemmablinda. Plocka  nåra  stenar vid stranden och  känna  den släta mjuka ytan eller  njuta av färgerna och formen. Anti-stressmedel  att ta i handen en stund. Dom här ligger i mitt fönster så jag ser dem när jag sitter  vid datorn. Strandfynd  som varit med om ganska  mycket kanske.

För ett tag sedan fanns  den här bilden med på nån fb-sida.

10435911_1420975831514731_3375589130389527721_nTro mig eller inte detta  är  vanlig sand i nåra hundra  gångers  förstoring. Jag vet inte riktigt vad jag skall likna  det vid – ädla  stenar, godis – men absolut inte  sand. Fundera  själv nästa  gång du suger upp sanden på mattan i hallen eller  tömmer din skavande sko.

Varför  stenar  och sand just nu. Jo, därför att jag häromdan i min andakt hittade nåra rader av  Tomas  Sjödin: ” Jag tror att Gud mycket medvetet vävt in de största undren mitt i det vardagliga – för att bara de som stannar till och lever i nuet skall finna  dem.” Visst är  det kloka ord. Borde  vi kanske stanna till lite  mer  och förvänta oss att se under  mitt i vår vardag.  Men vågar  vi ?  Lyfta  blicken  från paddar  och plattor  och se det som finns allra  närmast oss eftersom det oftast är  där  vi möter undrens  Gud. Be  om att få se med våra inre ögon de  möjligheter som finns i vår  närhet,

Det kräver en förankring. En av mina vänner på fb var ute med sin båt. Stannade till och behövde en förtöjning – nånstans att hålla fast  båten.  Han hittade den här platsen.

10483168_782089945176670_1297183072817920103_n

 

Oftast brukar  det vara en ring- men den här gången var  det ett kors. Jag frågade om jag fick låna  bilden och fick ett Ja !

Att kasta och fästa  livslinan runt ett kors – eller skall vi säga Korset – ger mig den trygghet jag behöver  för  att kunna leva i nuet. Förväntan att få se under i vardagen. Våga vara  stilla ibland och just – vänta – på att igen en gång få se en glimt av Guds ingripande i din och min värld.

Psalm 139 vers  5 : Du omsluter mig på alla sidor  och håller mig i Din hand. Det gäller för oss – utan undantag.

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s