Behövs väl inte när solen skiner och havet är lugnt ?

oktober 08 038vad skall man med en livboj  eller  frälsarkrans  när  solen skiner, vattnet  är  varmt och havet lugnt  och stilla ? Det är  väl alldeles onödigt att den står här då. Den behövs  ju inte. Men det finns  förstås inga garantier  om att det förblir  så här  hela tiden. Inom några timmar kan vädret vara helt annorlunda. Stormen vräker in – blixtar  och åska  drar över ytan och idyllen är kaos. Då kanske  den behövs.

Jag har precis  läst  den här  boken.DSCN1413En samtalsbok med  ett praktiskt  och nära innehåll. Journalisten Mats har hittat  den kristna tron och nu är han nyfiken  och vill veta  mer. Fullt medveten om att livet inte är  så där  bombsäkert varmt  och soligt. Det finns hårda  och tuffa dagar-  Jobbiga  frågor  som skakar om en så att man kan behöva en frälsarkrans mitt i vardagslivet  och det gränsland  som vi lever i.  Där är  det ibland svårt att tro och ibland lättare. Han ställer kloka  frågor  till Torsten om livets mening och mål.  Om bibeln och tron,  vardagen  och evigheten. bönen  som samtal och inte  som en önskelista.

Jag streckar under viktiga saker i texter  jag läser och har gjort   det väldigt mycket i den här lilla  boken.. Exempel: om Anden. Den som tror på mig  ur hans inre skall strömmar av levande vatten flyta fram. Det handlar om en förbindelse med grundvattnet- Gud själv. som möter en djup törst i människan och som påverkar livet  inifrån. Eller om livet och vad som händer sedan- Torsten berättar:I skolan läste  vi en bok om när kalvarna  släpptes  ut på vårkanten. Dörrarna  öppnades  och de sprang ut. Enligt boken sa  de då till varandra: Aldrig kunde  vi tro att världen var så stor. När vi lever vårt liv är det som ett liv där  vi ibland tittar över  kättkanten och anar att det finns  nåt mer.

Så småningom kommer samtalet  i hamn.

DSCN0527Kanske  behövdes  frälsarkransen  nån mer gång på vägen för att ge tryggheten  under resan. Kanske för att rädda livet för  nån annan som riskerade  att gå under. Vi lever i ett gränsland mellan vår vardagliga verklighet och vårt eviga  mål. Resan kan vara riskfylld  och farlig. Men det finns en Mästare  som kan skingra orosmoln  och stilla  stormar här  och nu !

Var inte  rädd! Den meningen skall finnas  365 gånger  i vår  bibel – en gång dagligen !

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s