Bilder kan vara poesi och ord kan bli det !!

Konst 021Jag har varit  och predikat  idag – i Håstenskyrkan i Varberg. Med bilden ovan kan jag kanske få  plocka fram nånting ur poesins  värld. En smal väg i en underbar lövsal kan verkligen vara  som poesi.

Jag tog med mig en av mina egna dikter i predikan  denna gång. Texten för dagen var från  Markus evangeliums  andra kapitel. Jag försökte plocka fram lite  ur de olika  delarna. I inledningen  berättar Markus om de där  fyra  männen som kom till Jesus med en lam man som de bar  på en sängmatta, Dom kom inte in i huset så dom tog vägen genom taket.  Så här  blev min dikt om den händelsen. Jag kallar den för  ”Igenkänd”

Man hörde att Han var hemma  och gick då genast dit. Beredd att det kunde hända mer än på vanlig visit.

Det blev känt att Han var hemma – man kom från alla håll. De skriftlärde kom också men i spionens  roll.

Då började  det ryka  av skräp  och smuts  och damm. Till allas häpnad kom det då en säng ur taket fram.

Och fyra  män på taket som höll i varsin tamp, de sänkte ner den lame innanför scenens ramp.

Och när Han såg den lame  och människornas chock – så började Han tala  och fariseers flock – kom närmre  för att höra vad ”timmermannen” sa : ”Från synden är  du fri nu . i och med denna da´!”

Då rynkade man pannor i ilska  och i hat. Vem kan förlåta synder ? Var tror Han han kan  ta´t ?   Men för att visa makten, Han sa till sjuklingen: ”Stå upp och tag din säng nu – gå helad hem igen!”

Javisst nu är Han hemma – det är en helt ny tid. Det gamla kan man lämna och få en helt ny frid. Skriftlärdes bud  och lagar . de ger ej någon kraft.

Men Jesus ger oss nyckeln till liv  vi aldrig haft !

Så  långt dikten- När det blev känt att  Han var hemma  och när  du ser och känner igen  Honom så kan  det ske under. Du behöver inte komma genom taket. Om du känner att dina böner bara når taket  och sen studsar ner igen så  räcker det – för Han finns under taket  i rummet  hos  dig.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s