Nu blir det en mini-prediko-fundering utan predikstol !

DSCN1279

Vad är nu det här ?  Jo det är ett bygge  på solsidan av vårt hus. Vår  goa  hyresvärd har bestämt att vi skall få ett  trädäck på vår altan och det här är början till det. Det skall  byggas.

Söndagen som kommer heter  ” Att växa i tro ”  och det är ju också  ett  bygge. Jag har ett par citat från kolleger – citat som inte lämnar mig i fred. Det första är av  en australiensisk pastor  som jobbar i Paris – Vince  Esterman, han skriver:  Kristendomen under de senaste tvåtusen åren är som en man som tar ett kort av  sin farfar, ramar in det och sätter  det över öppna spisen så att hela familjen kan beundra det. Det ger alla goda minnen och blir en uppskattad familjeklenod. Det är mycket rörande, om det inte vore för en sak – farfar lever fortfarande. Han sitter  bortglömd  på ett ålderdomshem.

Så långt citatet Tänk om  vi har  det så med Gud. Vi har honom bara som ett porträtt. Man växer inte till av att  titta  på gamla  bilder. Man måste  nog våga gräva lite djupare.

DSCN1280

Kanske så här. Inte bara gå på den gamla vanliga slentrianen. Max Lucado är  den andre jag vill citera, så här  skriver han : I många  år såg jag Gud som en bra chef och mig själv som en lojal försäljare. Han hade sitt kontor  och jag hade mitt område att bearbeta.Jag kunde ta kontakt med Honom när jag ville. Han var aldrig längre bort  än en telefon. Han uppmuntrade  mig  och fanns bakom mig och gav mig sitt stöd men Han följde inte med mig – åtminstone trodde jag så. Tills den dag jag upptäckte orden i 1 Kor.3:9 – vi är Guds  medhjälpare. Vi arbetar ihop – tillsammans.  Så långt citatet.

Vart vill jag komma med detta ?Jo  det finns inget bygge  som växer  fram på egen hand. Det måste finnas någon  som planerar  och någon som utför  det praktiska jobbet. Så är  det också med tron – den växer inte av sig själv. Den måste  få näring från Hans närvaro. Du och jag måste  få pröva  den i praktiska handlingar  tillsammans med Honom.  Vi måste  få  försöka  hitta  rätt i livets alla vindlingar – med Honom. Efter ett tag så märker vi att det blir  mer och  mer av det vi får  bygga i tro  och gemenskap.  Då lever inte livet på ett bleknat  porträtt – visst i guldram – men ändå bleknat. Vi lever IRL med en  början av himmelriket här och nu.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s