PRESENT SOM KAN FINNAS KVAR 2000 ÅR !!!!

DSCN1274

Vi hade  vår  underbara hemgrupp hos oss  i går kväll. Dom överraskade min fru Ingrid med en  födelsedagspresent lite  i förväg.  Ett härligt arrangemang med petunior runtom och ett olivträd  i mitten.  På  informationsbrickan  står  det  att trädet kan bli tvåtusen år. Det  överglänser ju faktiskt  sången  .. Ja må hon leva  uti hundrade år !!! Kan det vara sant med så gamla växter ? Ja  det är  det – man har faktiskt konstaterat att de knotiga olivträd  som står i Getsemane  trädgård kan ha funnits där redan på Jesu tid.  Man kan ju tro det bara genom att se och känna på de knotiga  och böjda stammarna som finns där – en del av dem som skulpturer formade av en konstnär  på en högre nivå.

Det träd  vi nu har kommer väl knappast att stå  hos oss  i tvåtusen år – men glädjen över  det just nu är  stor. Man blir rörd av den kärlek  som verkliga  vänner visar på ett så handgripligt sätt och det förstärks av den bibliska anknytningen. Nu placerar vi krukan här-

DSCN1277

Vårt lilla vattenfall  med pelargonier på sidorna   och bakom olivträdet finns en Budde-leja som samlar  fjärilar omkring sig till sommaren. Påfågelsöga – nässelfjärilar  och Amiraler  i en salig blandning. Till råga på allt  kom vår hyresvärd  och frågade om vi ville ha ett trädäck på vår altan över  dom gamla plattorna. Kan det bli bättre inför  sommaren ?

Visst är det skönt med dagar  där  allt  bara känns bra.  Vänner omkring oss – blommor och grönska – omtänksamhet från den vi hyr vårt hus av !!!!

Och ändå  är ju det här bara några ögonblick i det som Wilhelm Moberg skriver om i sin bok – Min stund  på jorden. Ett liv på jorden  oftast under hundra år – med allt det ett liv kan rymma. Glädje  och sorg – mörker  och ljus – gemenskap  och ensamhet. Periodvis kan man kanske känna sig  i kamp med det gamla  ordet ”avsidestagen” som en av våra vänner i gruppen gav uttryck för – men som ändå levde med en frid  som bar  och bär.

Så talar bibeln om ett nytt liv – evighetsperspektiv som skapar himmel  också över  de allra svåraste  stunder.  Så kan vi tro  och ha liv som räcker över alla mörka vatten. Det kan bli lite knotigt ibland – men knotor är oftast  sega  och starka.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s