Semester mellan hägg och syren ?

DSCN1270

Det sägs att den  gamle  skomakaren i byn  satte upp en skylt på dörren till sin verkstad när våren kom. Där  stod det : Stängt för ledighet mellan hägg  och syren.  Det var hans semestertid. Alltså kunde semestern bli lite  olika  lång beroende på vårens intåg – häggen blommade  ute i naturen och syrenerna i trädgårn kom lite senare.  Kan bara konstatera att i år blev det ingen ledighet alls  för  skomakaren. Men nu finns  det ju knappt nåra skomakare  kvar. Det är nyckel och  diverse service i galleriorna som sköter det.

Visst är  det skönt med syrener och med allt annat som  växer  och blommar just nu. Vi har fixat lite  i vår trädgårds-oas och satt en del nytt.  Årets  fuchsia har kommit på plats.

DSCN1269

Den hör till sommaren för oss och brukar vara fantastisk med blomning på blomning i ett överdåd  som inte liknar  nåt annat. Vi gläds åt den  varje  sommar.  Blommorna  är ju så ljuvliga i färg  och form.  Äppleträdets  blommor  slår ut mer och mer – hoppas att humlor  och bin hittar fram.DSCN1272

Njuter i fulla drag  av allt som växer  och blommar. Men det behövs ju lite lagom pyssel  och tillförsel av näring för att det skall bli bra. Vi bor  nåra hundra meter från havet men ser det  inte över  träden  och motorvägen. Då får man ju fixa lite  sjöutsikt själv och den har hängt uppe nåt år vid  det här laget.

DSCN1267

Lite  på skoj och lite  på allvar.

Sen finns det ju en inre trädgård också i varje  människa. Där allt som har med det  inre livet att göra  skall växa  – grönska – blomma  och bära frukt. Men den trädgården behöver också omsorg – näring – bevattning m.m.  Hur  gör man det ?  Låt mig genast säga att det inte är  som trädgårdsjobb utan snarare tvärtom. Den inre trädgården får liv genom vila och stillhet. Avkoppling från all stress.  Nervarvning i logistiken. Intag av musik  och sång-konst och litteratur – det där vi kallar kultur. Men också  andlighet från Skaparens händer. Det där som ibland tar tag i oss och överväldigar  oss med en gudomlig  närvaro. Han finns där i hägg och syren. fuchsior  och äppleblom. Perspektiv som inte är  som målat på en plankstump utan är  som valv  av himmel över hav. En katedral mitt i vardagens gråjobb.

Tag dig tid att  andas  och sätt dig ner och vänta på att din själ kommer ifatt dig som  bärarna sa mitt i stressen i  den afrikanska djungeln.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s