Svart skärm -datorhaveri !!

Helt plötsligt så händer det bara. Man startar datorn med ett knapptryck och så börjar  den surra – men inget mer händer. Svart skärm och en surrande fläkt är  allt som  märks. Larm till  sonen  och sonsonen som kan allt om datorer och som konstaterar att det inte  går att starta en dator  där moderkortet har gett upp. Tänk att datorn har ett just MODERkort  för att den skall fungera.

Nu har  räddningsaktionen startat – men de kommer att ta nåra dar så  det blir nog ingen mer  bloggpost förrän i nästa vecka. Men då hoppas jag återkomma  med nya  bilder  och texter. Det är sagolikt  skönt  när  de yngre som kan  och är  uppvuxna med  och dagligen lever med datorer och internet kan hjälpa oss  gamlingar  som bara har våra  små egna  hjärnor att jobba med.

Förresten – det är ganska märkligt vilka prioriteringar vi har ibland. Om en maskin går  sönder  (svart skärm) så kallar vi omedelbart på reparatörer  och dom kommer – teknikerna – i vita rockar och med alla manualer i huvet och sätter igång och söker fel  och lagar dem. Snabbt i farten igen i produktionen.

Men om en människa går sönder inuti  (svart skärm) då blir  det väntetid i veckor eller månader ibland längre. Medan allt som finns där innanför på ”hårddisken” bara ligger och gör ingen nytta. Så skall man sjukskrivas och FK skall säga sitt och erbjuda alternativa jobb som man förväntas  eller måste ta  även om man inte orkar. Så riskerar man alla bidrag för att kunna leva – skärmen blir  ännu svartare. Sist blir  det Fas 3 eftersom man inte passar  in på marknadens  villkor.

Någon måste  rycka ut  till den lilla människans försvar. Förändra hela  vårt sätt att se på varandra och inte räkna i kronor och produktion. Ge människan  sitt värde igen.

Du vet väl om att du är  värdefull….. att du är älskad för  din egen skull….och ingen annan är  som du!!!!

Vi ses  igen med nytt ljus  på skärmen – till  dess  välsignelse över dig  och dina dagar.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s