Snart är det påsk !!!

DSCN0571

Påsken närmar sig och nu på söndag handlar texterna om  Försonaren och  det bibelord som är sammanfattningen av allt  Joh.evang:kap 3  vers 16  Så älskade Gud  världen att Han utgav sin ende Son….finns med i söndagens texter. Personligen kommer jag att få en lite annorlunda påskvecka. Vi i kyrkorna i Laholm  kommer att göra en påskvandring och berätta om påskens innehåll  för elever  och lärare  i några skolor. Det blir sammanlagt elva föreställningar. Med  Marta  och Maria. tulltjänsteman  och värdshusvärd  och ett antal romerska soldater. Allt genomfört som  en tidsresa  med guide. Dramatik och spänning  och praktisk undervisning. Tänk att vi kan göra så.. Ser fram emot äventyret.

Tänkte ge dig ett par tre bilder att lagra inför påsken. Gabriel Burmeisters  snidade tryck.  Korta klipp ur påskdramat. Så långt ifrån  Påskkärringar och kvastar – ägg och kycklingar och påskharar med mera  som finns i våra traditioner. Titta  och tänk  en lite stund ibland-

DSCN0575

Getsemane  trädgård med  den bön och den kamp Jesus hade där  inför  det han skulle gå igenom.

DSCN0576

 

Dramat på  Golgata kulle.  Fader förlåt dem – för  det vet inte vad de gör ! Tanken bävar inför  de orden  och så kommer  de sista  DET ÄR FULLBORDAT !  Det behövs inget  mer  för att  all vår  skuld skall kunna raderas  ut !

DSCN0573

 

Påskdagen med  uppståndelsens seger.  Visst är det fantastiskt. En Gud som bryr sig om En Gud  som har vandrat  våra  dammiga  vägar  och stigar En Gud som vet vad  mänskligt lidande innebär.   ………. för att var och en som tror på honom inte skall förgås  utan ha ett evigt liv. Gud sände inte sin son till världen för att döma  världen – utan för att världen skulle räddas genom honom.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s