Det döljer sig mycket under riset !!!

DSCN1165

Fjolårets  blomster  vissnade bort så småningom. Kvar blev stänglar stjälkar  och blad  som var slut. Det fick ligga över vintern – men nu är  det dags att rensa och kratta  och kolla om det finns nåt under  det där  tråkiga  riset. Sysselsättning  för  många  trädgårdsälskare att ligga på knä  ute  vid rabatterna och  riva upp  och  peta fram det som finns där under.  Trädgårdstipsen flödar  över i alla tidningar. Och det finns hur mycket vackert  som helst att plantera.

Men om man börjar rota i  riset  och riva bort  de hårda torra stjälkarna  och bladen så gör man fynd som kan  se ut  som de här.

DSCN1167Det finns liv där under. Det är nånting på gång. Det är löften också för  den sommar som väntar där framme och kan ge blommor  och blad. Färger  och liv. Surrande humlor  på besök. Fjärilar i fantastiska  färgkombinationer. Sol  och skuggor. Naturens alla skiftningar i de nya  bladen som blir  stora  och fina  och  ger blommor där emellan som en skapelsens  färgpalett.

Så är det i naturen och så är det med oss.  Visst har vi bra dagar  och gott liv för  det mesta. Vi har hus och hem – mat och kläder – omvårdnad när vi behöver – kultur  och finess när  vi känner för det.  Men visst –  visst  har vi risiga dagar eller perioder av dagar ibland. Riset  och skräpet hotar att ta över och vi orkar bara inte  se det eller  ännu mindre  börja rota i det  för  att försöka locka fram nåt annat. Det bara inte går.

Det hjälper  inte att nån säger  till oss att  ta oss i kragen och börja  göra  nåt åt riset. Vi bara inte orkar.  Men låt mig berätta  för dig att det finns en trädgårdsmästare  också för  ditt och mitt livs trädgård. En  som är beredd att inte bara ta ett handtag och rafsa undan det värsta.  Han har en gång för alla gjort just det – när han tog på sig  ALL VÅR BRÅTE  på ett kors en gång Om du ber Honom komma in i ditt hjärtas trädgård så kommer  Han mer än gärna.  Med sina  inte ”gröna” men heliga  fingrar  och händer lyfter Han varsamt ut all bråten  och låter dig uppleva  att det finns   inte bara hopp om liv – utan verkligt liv därunder.  Han har ett ord  och det är ett ord  med makt: SE JAG GÖR ALLTING NYTT ! Det betyder  att risigheten   och  den tunga  bördan  lättar  och du får hopp om en sommar igen en gång.

Nu lever Kristus i dig  och du i Honom.  Livet får  färg  och glöd.  Krisen blir  möjlighet !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s