Att ta väl hand om sin kropp – och sin själ ?????

DSCN1132Att ta väl vara på sin kropp  och jobba med mat och träning är  viktigt – det kan man inte komma ifrån.  Just nu är  det till exempel sifferdieter  som gäller för ditt och mitt ätande – man  är väl nästan lite konstig om man inte äter efter en sifferkombination som avser mat  och fasta – eller tidpunkt för ätande – och innehåll i det man äter. Jag som inte  är nån ”mat”ematiker får bekymmer redan där. Sen skall man ju gå på gym  och helst ha en pt  personlig tränare. Lära  sig en massa  besynnerliga redskap  och hur dom fungerar  och så plåga sig rejält i dem för  att nå resultat – helst så snabbt som möjligt. Muskelstärkaren ovan är ett ganska blygsamt exempel  på redskap  för framgång. Ganska enkel att sköta  och  har olika inställning för  ”knuffochdrag”. Men som träningskompis ganska kall och stel.

Visst är  det bra på alla vis att man vårdar  och tar ansvar för sin kropp – det skal  man lever i. Man kanske  inte förlänger  det jordiska livet – men det kan bli mer angenämt om man kan undvika  en del krämpor och obehag. Träning för en bättre vardag i yttre avseende.

Men så finns det ju nånting innanför skalet också som kanske också behöver träning. Då hamnar vi  omgående i dom stora livsfrågorna.  Varför är jag här ?  Vad är meningen med alltihop ? Hur  tränar jag min inre  människa  till ett rikare liv ?  Då  handlar det ju inte om mage och vikt  och muskler – utan om  nåt vi inte riktigt säkert vet var exakt det sitter men det har med vårt välbefinnande att göra.

Jag påstår att vi har en personlig tränare  för livet i  den Gud som skapat oss. Han ger oss kallelse  och uppgift i tillvaron  och ger oss också hjälpmedel  för att klara  jobbet/livet. Men vi måste träna oss i att höra vad han vill att vi skall göra. Känna igen hans röst. Här kommer  det redskapet med en lite  vägledning ovanpå.

DSCN1137

Det här är en jordisk  och en himmelsk hörapparat- Jag har två vanliga  hörapparater eftersom jag förlorat diskantljuden i min hörsel.  Det finns tre lägen på dom. Ett  läge  som tar allt som hörs och det kan bli stökigt ibland. Ett annat läge  där jag kan koppla bort det som är bakom mig  och bara höra framåt. Ett tredje läge  där man kopplar in sig på hörselslingan som finns  i en del lokaler.

Bibeln är  vår  hörapparat till Gud men  det gäller att träna så vi kan använda  den och ta emot vad  Gud vill säga.  Det kan vara svårt i det allmänna bruset där  allt kommer in. Då kan man  koppla om så att man glömmer  det som är bakom och som ofta är tungt och svårt – låter Gud ta hand om det Det tredje  sättet  är  att gå in där  det finns en slinga –  ofta en kyrka och ta emot de hälsningar som kan möta  mig där  av gudomlig  kärlek och omtanke.

Träning för att lyssna in  och kunna ta emot det friska liv som  tron på  Jesus  Kristus ger  här  och nu. Han som säger: Jag är  vägen, sanningen  och livet. Både meningen och målet. Det ger inte mig nya muskler men det ger mig Hans kraft att möta dagen  och morrondagen.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s