Lite gammaldags !!!

DSCN1127Visst är det lite gammaldags stil över den här bilden. Det fanns ju förr  broderade bibelspråkstavlor med sirliga bokstäver  och riktigt  glassiga  begynnelsebokstäver. Ibland också med bilder av änglar  eller keruber på molnkanten i bilden. Tavlor med ordspråk  var också vanliga. Sen kom bonaderna med lovsånger till olika saker.  Hembygden  eller  hemmets lugna vrå. Kanske minns du också bonaden med texten.  AV ALLA JORDISKA DRYCKER – KAFFETÅREN  DEN BÄSTA ÄR.  Variationerna var många. Nu hittar man bonader  och tavlor på loppisar  som påminner om en tid för  länge  sen.

Men hur  är   det egentligen ?  Texten  i bilden ovanför  är gammal i språket  och stilen men verkar vara synnerligen modern  till sitt innehåll. Bekymmer verkar inte  bli omoderna hur mycket nya grejer  för att undvika dem vi uppfinner – teknikprylar  och kommunikationsmanicker. Bekymren finns kvar. Dom är svåra att bli kvitt. Vi kanske inte har dom uppkopplade i telefonens minne – det är nog inte så bra.  Men det känns som om vi hade dom uppskrivna på små papperslappar  som vi sen lägger i en prydlig hög på vårt  nattduksbord för  att ha dem till hands  och kunna bläddra i dem när vi vaknar klockan fyra  på morgonen och har svårt att somna om. Beroende på den där lilla eller stora pappershögen  som ligger där. Dom har en förunderlig förmåga att krypa  oss närmare in på skinnet  och bli större  och större  ju mer vi bläddrar.  GÖR er inte bekymmer. Släpp taget om pappersbunten. Morrondagen  är inte  där i sängen. Morrondagen skall hava sina  egna bekymmer och var dag har nog av sin egen plåga. Nu behöver vi sova  för att  klara av att möte  en ny dag. Lätt att säga eller skriva  men fruktansvärt svårt att praktisera.

Hur  gör man ? Lämna över  i starkare  händer. Har du tänkt på att om man bär på en  börda framför sig  så bär man med båda armarna och  helst flätar man ihop fingrarna eller  kanske  knäpper ihop händerna där under  bördan. Det är ingen dum idé och den blir ännu bättre om de knäppta händerna blir en bön: Gud du som är starkare än allt i denna värld – omslut mina händer med dina – här  och nu.  Jag överlämnar – befaller min  dag och min morrondag i din  kärlek och makt att förvandla.  Visa mig  vägen  och ge mig mod att gå den !  Pröva  detta på nästa natts  bekymmer – låt högen med papperslappar vara och nästa morron kommer en del av lapparna att vara alldeles tomma så du kan skriva ett Tack på dem och möta en ny dag med blicken lyft  mot nya möjligheter.

Annons

2 tankar på “Lite gammaldags !!!

  1. Det är verkligen sant att på natten står ”orosandarna” i kö bredvid sängen. Små struntsaker blir som berg. För mig handlar det ofta om lågt blodsocker. Efter ett tips från min fru la jag några digestivekex på nattduksbordet. Några tuggor så kändes allt bättre! Som ett komplement till knäppta händer…

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s