Mitt i stormen – där är man ju ibland !!!!!!!!

DSCN1093Vi – min fru  Ingrid  och jag finns med i flera kristna  sammanhang. En liten go församling. Möten  och gudstjänster av olika slag.  En liten hemgrupp med  ett antal nära vänner.  Vi möts regelbundet  i varandras hem. Fikar en stund  och  ber sedan för varandra och andra. Berättar hur vi mår – vad som är positivt  och vad som är bekymmersamt, En skön gemenskap  som man inte gärna  missar.

I vår grupp  finns bland andra en man  som  har  ett härligt sätt att uttrycka sig om sin tro. Han använder  vardagliga bilder ur sitt jobb ibland  och kan ha en hel predikan om en termostat. Ibland blir  det en söndagsskolsång eller vers som får vara en liten puff på vägen.

Han citerade en gång  och drog alla med sig – det var i kyrkan den gången vi möttes – sången:  Med Jesus i båten kan jag le mitt i stormen – le mitt i stormen…. och så fick vi utesluta ordet stormen  och i stället blåsa  ut så det låter som – Hoho -kan jag le mitt i hoho….när jag seglar hem. Därför bilden här ovanför-  med Jesus i båten  en tavla i gips av Sollefteå-konstnären Holger Persson.  En relief vi fick när  vi slutade vår tjänst i Sollefteå.

Nu är  det ju inte så enkelt som att det bara är att le mitt i hohooo  så enkelt är   inte livet. Men det som är säkert är  att det finns en trygghet trots allt i det som kristen tro erbjuder. Han som en gång gick våra vägar  och stigar – kom  gående längs den dammiga  gången i precis  rätt ögonblick för  människor i sjukdom.lidande. skuld och död  och gav befrielse – helande  och nytt liv –  Han går  våra  vägar också nu. Han finns där mitt i stormen och säger  VAR INTE RÄDD  och så räcker han ut sina armar eller ger  dig sin hand och du  vågar  hoppas  och leva igen. Stormvågorna bryts  och blir mindre  och mindre ända fram till en spegelyta  där  du ser  himlens blå färg och  båtens skrov  och mast och segel speglar sig i ytan.

VAR INTE RÄDD !  TRO PÅ MIG !   DU GÅR ALDRIG ENSAM – JAG FINNS VID DIN SIDA ÄVEN OM DU INTE SER MIG FYSISKT !  JAG HAR KONTROLLEN OCH DU KAN VARA TRYGG !

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s