De flyger och far i luften – eller cyberrymden !!

DSCN1075Någon påstod  att luften är full  av ord  och bilder  som far omkring från  avsändare  till  mottagare med en vådlig fart. Tänker man det så – så är  det ju inte  så konstigt att man blir tankspridd och får huvudvärk  när allt  det här krockar med en eller far rakt igenom skallen på  dig och mig. Undrar om  det kanske var Povel Ramel  som sa en gång när  det var riktigt kallt – att orden frös fast i luften och sen när våren kommer så småpratar det i varenda buske. Tja. kanske  det – det är mycket vi  i vår tekniska tidsålder kan fundera på.

Men till bilden på parabolen här ovanför. Den tar ju emot bilder, musik  och ord.  Förmedlar dem genom en sladd in i mitt vardagsrum till en liten  digitalbox  och sedan vidare in i min TV där jag kan se och höra allt. Jag begriper inte det hela. Ger  mig för Ingemar Stenmarks  fina replik -” he löns int ti förklar för  den som int begrip”.

Som barn hade jag en kristallradioapparat med kristall och nål  – batteri  och hörlurar  och en koppartråd  som antenn runt takkanten i hela rummet – det gick det också.

Men anledningen till parabolbilden just nu  är  den gudstjänst vi hade i söndags  med temat riktning och rörelse  för att svara på ordet kom. Hon som ledde  mötet hade en stor parabol i bild på sitt dataprogram och sa några enkla ord om det nödvändiga i att ha parabolen riktad rätt  mot sändaren. Och där är vi ju – du och jag som mottagare av allt det som sänds ut  i vår värld just nu. Sändare är  det gott om och alla försöker få oss att bli tittare och lyssnare.  En del lovar oss guld  och gröna skogar – lycka  och välgång om vi bara konsumerar just deras  program. En del är bara  reklam  utan pauser  och frestar oss till snart sagt vad som helst.

Så kan man ju börja fundera – vilken sändare  är jag inkopplad emot.  Vilka kanaler erbjuder den  och hur många  – kanske flera hundra  så jag kan zappa vidare om jag tröttnar på den jag just då har inne. Ja så finns  det ju appar också  som komplettering och spelkonsoler som  tidsfördriv. Vilka bekymmer  och vilka valsituationer man ställs inför.

Jag tror och jag vet att det finns en sändare som ger mer än alla andra. Med en regissör  som inte  bara  jobbat med statister och marionetter utan som själv  tog huvudrollen i vårt mänskliga och jordiska drama. Prövade alla våra vägar – både ljusa och mörka och visade oss en ny kanal för ett vettigt och verklighetsförankrat liv. Han sänder program med bibelns ord och bilder. Med interaktiv möjlighet i bönen och samtalet med honom (himlens Skype) och en Facebook sida  där han alltid är närvarande. Twittrar vägledning och råd till oss. Skickar en Instagrambild ibland  som berättar om hur andra  klarat motsvarande bekymmer i sina liv.

Kom till mig alla ni som är trötta  och tyngda  av bördor. Lär av mig och  mitt sätt att bära  det som är tungt och svårt. Kom till mig och ni skall få  frid.

Det är inte reklam och fagra löften – Det är den verklighet som tron på Jesus Kristus erbjuder i ett nytt och levande program – här  och nu !

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s