Hur mår du – egentligen – på riktigt ????

DSCN1071Hur är det med dig är en vanlig fråga- Eller hur känns  det – hur mår du – läget ?  Svaret blir ofta lite undvikande eller ett allmänt ja det rullar på – eftersom vi anar  att frågan kanske inte var så djupt menad eller att frågaren skulle ha tid  och ork att  lyssna på hur det egentligen är  med mig och mitt liv. Ändå är ju frågan viktig  och  kan berätta om omsorg  om varandra. Men vi har ju så bråttom så vi hinner inte med oss själva ens.

Jag har fastnat lite grann i sången  ovanför – Du vet väl om att du är  värdefull  ..?  En sång med det kristna perspektivet och med himmel bakom uppmuntran. Och så hittade jag en gammal affisch med rubriken – DU SKALL TRO ATT DU ÄR NÅGOT  formad i 10 punkter- Läs  och kolla.

Du skall tro att du är  något.  –  Du skall tro att du är lika god som alla andra och alla andra är lika goda som du.  –  Du skall tro att du är lika klok som alla andra, ibland klokare. – Du skall  veta att du är lika bra som andra- Om du vet att du gör ditt bästa kan du uppskatta dem som är  bättre. –  Ibland vet du mer än andra. – Du är inte förmer än andra, men du är enastående  som alla andra.  – Du duger till mycket. –  Du skall tro att många bryr sig om dig. –  Du skall tro att du kan lära andra en  hel del och lära av dem.  –  VARFÖR ? FÖR ATT DU ÄR NÅGOT, EN SOM BEHÖVS !!!!!!!!

Ganska kloka ord  i kombination ,med  den sång jag började med. Det är  populärt att ha en  PT idag – en personlig tränare. Man mår bättre  och man får råd  och hjälp för  sin hälsa  och sitt liv. Man får  det om man går på gym  och tränar. Men livet är ju inte bara gym  och träning. Livet är  det som pågår i din och min dagliga verklighet: Den verklighet där  det ibland känns  deppigt, ibland normalt  och ibland  är  det höjdpunkter. Jag vet  en PT  för livet.  En som alltid finns där  och som aldrig kommer med omöjliga krav. Han säger och han lovar: Jag är med dig alla dagar – hela  livet – vad än dagarna innehåller. Han är en Mästare i allt och har prövat allt som finns av jordiska träningsredskap –  och klarat av dem – och vet hur man gör.  Och jag kan be – vid  vägskäl – vid smärtsamma upplevelser – och i glädjechocker- Var hos mig  Jesus – visa mig vägen  och ge mig mod att gå den.  Han gör mig och mitt liv värdefullt in i minsta detalj !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s