Det handlar om bön och en kod …SFJTD !

DSCN1044Under den Kristusbild  jag målade för  många  år sen – bakom kistan  mot väggen har vi en liten platt kartong. I kartongen finns  det en springa  ungefär  som i en sparbössa. Vi använder  kartongen  som en bönehjälp. Skriver ner et böneämne på en papperslapp, viker ihop lappen  och stoppar ner den i lådan. Överlämnar böneämnet  och dess bekymmer i Jesu  händer. På lådan eller boxen står  det  SFJTD  – Varför ?  Förklaringen finns i det mail  som jag fick en gång för  längesen med den här texten.

DSCN1041Ganska  märklig  formulering men samtidigt mycket verklig – även om det nu inte var Gud  som mejlade direkt utan det kom genom en kristen grupp..  Vi har prövat det ett antal gånger genom att lägga  ner bönelappar med viktiga men tillsynes omöjliga  ämnen i den lilla kartongen. Efter nån månad har vi kollat i kartongen och sett bönesvar på det vi bett om.

Jag har tipsat om detta i bibelstudier jag haft förra sommaren  och vänner som deltog där  berättar  och bekräftar att de fått svar. Nyckeln  måste ligga i det att du  och jag verkligen överlämnar bönen  och svaret åt Gud. Släpper vår egen tidtabell  för svar och det svar som vi själva kanske tycker skulle vara bäst.  Allt i Jesu  händer.

Kanske  du  borde pröva i tillit  och förtröstan. Sluta stapla dina  bekymmerlappar på nattduksbordet ( så man har dem tillhands  när man vaknar ). Han har omsorg om dig !

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s