GOTT NYTT ÅR !!!!!!!!!!!!!!!!!

DSCN1037Inte bara ett Gott Nytt År  utan ett verkligt  Välsignat  Nytt År  vill  Ingrid och jag önska er alla. Vi gör det med bilden av Nyårsklockan  som under väldigt många år har fått vara med och pryda vårt hem till  nyårsafton.  Klockor  och klockslag är ju viktiga symboler i helgen  och markerar  tidens gång med  sina klanger och melodier.

I kväll  eller i natt stannar man ju upp en stund  och tänker tillbaka på det år som gått och undrar kanske en del över det år som kommer  och vad det kan föra med sig: Minnesbilderna  från det som varit kan vara  mycket olika för oss. Sorg eller glädje. Motgång eller framgång. Besvikelser eller  överraskningar.  Sånt är livet för oss alla.

Minnesbilder –  på nåt sätt är  det som om vi halkat över till att bli åskådare  till livet i stället för deltagare så fort  något sker i vår omgivning. Så snart vi kan plockar vi fram kameran  i paddan eller mobilen  – lyfter den  och knäpper av. Hinner knappt uppleva  själva händelsen  för att vi måste registrera och sen överföra till ett arkiv av nåt slag som vi sällan återvänder  till. Det är bara jobbigt att bläddra i tusentals  bilder. En svensk  författare (kommer inte ihåg vem just nu) har sagt att  ”Livet är  det som pågår  medan vi sysslar med annat ”.

DSCN1034Så kommer då  det nya året  2014   och än så länge kanske du har en del tomma rader i den nya almanackans kolumner. Men det brukar ganska snart bli väl fyllt nästan så inte raderna räcker till. Det är ju det här med logistik som spökar igen. Alla måsten  och allt det där  som man aldrig lär  sig att tacka nej till. Man förnekar  att man behövde lägga sig på sofflocket  och vila en stund (Tomas  Sjödin)  Nejdå  jag är vaken och uppe -det gjorde  inget att du ringde så tidigt.  Man måste ju alltid vara aktiv  och ha planer på gång och  hålla  farten i det sociala  nätverket – eller måste man det ?

Vi satt i den hemgrupp där vi är med och samtalade om detta. Då sa nån i gruppen: För att få en legitimation att säga nej så borde man vid minst en dag i veckan  och vid något mer tillfälle notera  två ord: Hjälpa  Gunnar – eller valfritt namn. För står det så i min dagbok då har det respekt med sig och jag kan få ha det som en täckmantel för att ge mig själv den tid jag behöver  för vila  och rekreation. Det är verkligen inte fel – det är att ta ansvar – för om jag orkar med mig själv  kan jag vara närvarande  hos andra som behöver mig.

Ta  det lugnt inför  det Nya  Året. Unna dig tid ! Ge av din tid till andra !  Den gamla broderade tavlan säger. Gårdagen är  förbi. Morrondagen har du inte sett. Idag hjälper Herren.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s