Juldagens familjepussel….. !

DSCN1030Juldagen blev lite  pusseldag. Det har blivit lite av en tradition för oss. Min fru Ingrid  fick ett  pussel med stora stygga vargen och de tre små grisarna, när hon var fem sex år gammal. Det  var från en faster i USA.  Aktningsvärd ålder på ett pussel om man tänker på att  både Ingrid  och jag nu är  74 år. Pusslet finns kvar  och det är bara  en bit av dom över 300 bitarna  som vi varit tvungna att  ”nytillverka” själva. Glada grisar  som spelar och dansar  och en bror Duktig  uppe på taket  och murar på skorstenen. Stora stygga vargen lurar bakom trädet med en väldig väska att stoppa ner  grisar i.  Det tar en stund att fixa  det hela  men det går med gemensamma  krafter  och många ögon. Glada skratt och uppmuntrande tillrop hela  vägen fram.DSCN0777Här  ser du hur  det blev. (Den här bilden tagen vid ett annat tillfälle) Pusslet är väl inte nåt  för antikrundan men det har sin charm.

Kanske man kan fundera lite  över livspusslet  medan man tittar på resultatet. Det är ju inte fixat på en eftermiddag. Man har ingen mall att gå efter. Man får inte alla  bitarna på en gång . Ibland sitter man med alldeles fel bit i handen och funderar på var den skall vara och man vet inte  alls var man skall tänka sig  den. Ibland är man ganska övertygad om att man tappat bort nån bit – den finns ju bara inte.

Så är det ju bara – livet är skört. När man tycker att det är bara att lägga ut bit efter bit och det passar in utan att man tänker så mycket – och så blir det tvärstopp och allting verkar fel och pusselbilden känns kanske helt meningslös. Man undrar  –  stämmer det här med mallen – med vad jag hade tänkt mig ?

Då är det klokt att ta det lugnt och gå till den gamla  boken – Bibeln. Den har faktiskt mycket att säga i varje livssituation. Ett av dom bästa  och vackraste – tryggaste ställen jag vet  är psalm 139  vers  5:  Du omsluter mig på alla sidor  och håller mig i din hand.

Önskar dig en  god  och välsignad fortsättning på helgen och det som är kvar av pusselbitar för år 2013 !

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s