Tjocka släkten … och julkort,mejl,SMS,MMS,Twitter, m.m….!!!

DSCN1017Släktväggen är detta -ovanför  vår matgrupp – den har varit mycket större men platsen medger inte så många fler bilder så en del har hamnat i byrålådans arkiv. Jul är ju den tid när man försöker komma ihåg släkt  och vänner med en julhälsning av något slag. För oss  – min Ingrid  och jag – är det en lite  märklig känsla att  bli dom äldsta i vår lilla släkt. Både  Nilsson-sidan  och Nylander -sidan  är ju ganska  små. Det är nya  generationer som nu tar plats. Visst är det fantastiskt att få gå på Lussekonsert på Halmstad Teater med ett av barnbarnen  som  sångsolist  med sin ljuvliga röst – eller  i Mariakyrkan med ett yngre barnbarn som Lucia – också hon med musiken och sången i centrum med både sång och pianospel. Vi har möjligheten att bara vara med och njuta av alt det vackra just nu.

Visst är det bra att skänka  släkt och vänner inte bara en tanke  utan en konkret hälsning så här till jul. Spelar kanske inte så stor roll om det blir  en signatur på ett  julkort i kartong med  vintermotiv  och  annat som hör julen till  och skickat med vanlig snigelpost – eller om det blir en hälsning   med några snabba rader  och en färsk bild via  internet. Somliga  är ju suveräna med att skicka hela julbrev  med det gångna årets märkesdagar  i sammandrag.Min värderade bror Kim lämnade mig för ett tag sedan  ett antal dokument från den Nylanderska släkten där  det bl.a. fanns med  ett fantastiskt  Julbrev som min farfar  skickat  till sin far där han berättade  om min pappas  och farbrors  äventyr under året.  Klenod  att spara  och värna.

Kanske skulle vi tänka lite extra  nu till jul och sprida  våra  hälsningar på  det ena  eller andra sättet till glädje  för en mottagare  som  kanske är ensam. Då tänker jag inte bara på släktingar utan också på vännen som vi inte hört nåt av de senaste åren.

Fick just  Nyhetsbrevet från  ”Ljus i Öster” som berättar om  förföljda kristna i  Centralasien där klockan verkar ha vridits tillbaka – med begränsningar – trakasserier – fångläger –  en värld  som vi inte kan förstå eller sätta oss in i. Vi har det  trots allt bra. Frihet – välfärd – rättigheter av olika slag. Men kanske vi ibland glömmer våra  skyldigheter att ” ta vara på vår broder ”  som inte har allt detta.

Välsignelse över  det som är kvar av Adventstiden önskar jag dig med hopp om  en kommande julfrid – där  du inte är så trött  att du somnar med ansiktet i risgrynsgröten – utan  har tid  och ork att se och möta  den längtande  människan – nära dig eller  långt borta-

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s