STRUMPOR,SLIPS ELLER KALSONGER…….?

DSCN0977Nånstans  där brukar det väl bli på Fars dag – eller har jag fel ? Det finns nog ingen statistik på det – men annonsörerna hamnar  ungefär i det här sortimentet.  Mors dag är ju mer etablerad med  rosor och kaffe på säng  och eventuellt slippa laga mat  den dagen. När vi bläddrar i vår barndoms minneslådor  så finns det ju en massa exempel på Mors-dagshyllningar med blommor  och versrader.. Mor lilla mor vem är väl som du – ingen i hela  världen.

Nu finns det ju så många sorters  föräldrar – så det nästan är  farligt att använda den slogan som lyder:Mamma – Pappa-  Barn. Ja man fick ju inte annonsera i tunnelbanan med den  affischen för nåt år sedan den väckte  ilska  och stress. Ändå är det ju  så att rent praktiskt  hänger dom tre orden ihop.

Men tillbaka till Far. Farsan, farsgubben, pappan, stabben, eller vad det nu kan heta. det finns ju faktiskt  många sorters  farsor. Det finns ju han som är  far i familjen  och han som borde vara far i familjen men inte längre finns i den familjen. Styvpappan -plastpappan som har kommit  att bli tillsammans med henne som hade barn förut med en annan pappa.  Jag minns en händelse  från ett hem som var  daghem för ett antal barn. Barnen satt på golvet och lekte och  frågan som flög i luften  från ett av barnen var: Vad har ni för pappa nu ? Svar: Vi har  Roger !  Kommentar: Ja men han är ju bra – vi hade honom i tre månader !  Citat slut.

Visst är det komplicerat idag. När konstellationerna blir så många  och förhållandena alldeles för ofta så korta. Mina föräldrar separerade när jag var sju år. Ett antal kandidater till papparollen fanns under flera år – men ingen av dem landade  förrän mamma hittade sin stabila partner  och jag var i  övre tonåren. Det gick bra  och de tillfälliga  tilltänkta bleknade bort. Jag umgicks också med pappa i hans nya förhållande – även om besöken blev glesa på grund av geografiska avstånd senare i livet.

Men visst handlar det ytterst om trygghet. Kalle  på bilden  ovan är trygg. Han vet att hans pappa är smart (bäst)  Han vågar till och med erbjuda  pappas tjänster  till Gud – Fader Vår.  Min pappa ser du  Gud  – han vet hur man gör !

Ta vara på Fars dag både som barn  och som pappa. En rörelse i  båda riktningarna-Glöm inte heller ett  Tack till  Fader Vår som är i himmelen. Han vill sina barn väl  med omrog om dig och de dina.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s