Nåt jag aldrig varit med om i hela mitt liv.. förrän nu !

DSCN0967Vi har ju haft storm med orkanbyar på 42  meter per sekund. Otroligt vilka krafter  det finns i naturen.. Det ruskade om  tak och väggar. Vårt stora tunga matbord i köket darrade så man undrade hur det skulle gå. Havet nåra hundra meter från oss dånade som aldrig förr. Mörkt  och skakigt  hela kvällen  och  givetvis  strömavbrott  här ute på landsbygden. Men allt väl för vår del.

Det rubriken  syftar till är dagen efter  stormen och ett besök i vår lokala matbutik mitt under ett långt  och ovisst strömavbrott. Skulle  det gå att handla – är det öppet – kontokort,vågar  kassaapparater. Inga fönster i affären  annat än dörren  i entrén. Jag försöker.  Öppet  och  innanför dörren  möts  jag av  Kattis som jobbar i affären som  skrattande ger mig en ficklampa att lysa vägen med  och hitta det jag skall ha. Märklig känsla att gå runt bland hyllorna  och leta sig fram. Nu vet jag ju ungefär  var allting finns men utan lampan hade jag nog snubblat över en hel del. Jag hittade vad jag skulle och så till kassan där  det givetvis bara fanns en låda för kontanter och  en miniräknare  för att slå ihop summorna  efter att ett  annat biträde i affären  rapporterat vad allt kostade. Ja  vågen var givetvis  batteridriven  den också. Allt gick bra  och jag kom hem med de varor jag hade tänkt  mig.  Ficklampan gick till nästa kund som ville vandra runt bland hyllorna-

Efteråt tänker jag så här. Visst har vi strömavbrottsdagar i livet också. (långt ord  det där). Dagar när det verkar som om det inte fanns nåt fönster mellan livets  och vardagens alla varuhyllor.  Det är bara svart och  tungt och man vet inte om man orkar treva sig fram och kan nästan vara beredd att ge upp  det omöjliga företag som kallas liv men ibland inte känns som om det var liv utan nåt helt annat. Man  ropar på hjälp – ge mig åtminstone en liten ficklampa  så jag ser var jag går.

Att ha en tro i botten   ger en tillförsikt  och en trygghet. Att vara kristen är att ha någon vid sin sida också i de tätaste mörker.  …..om jag ock vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag inget ont  (Ps 23)  Och man vet att det finns någon – som går att lita på i alla livets skiften. En  man  som  har gått våra stigar och vägar i både ljus  och mörker och vet vart dom bär.Det finns en vers i  psalm 119  vers 105 som säger  Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.. Ett ljus som hjälper dig att hitta mat för  din inre människa så du inte behöver gå hungrig och släcker din törst  och ger näring och liv. Och efter några steg till där du tyckte att det var så mörkt är  du ute i ljuset igen – befriad  och med nytt mod för dagen och framtiden.

 

Annons

1 tanke på “Nåt jag aldrig varit med om i hela mitt liv.. förrän nu !

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s