På riktigt eller bara på låtsas ????????????

DSCN0966Barn är suveräna på att  ställa  dom rätta frågorna och förväntar sig raka  och ärliga svar. Bilden här ovan är från boken ” Barn skriver till Gud ”.  Funderingarna  och frågorna  är många  och  lysande. På riktigt eller på låtsas är en rubrik som jag just nu bär med mig  dagligen. Den gäller i alla lägen. Vardagsliv –  social gemenskap – politik  och tro. Skulle  giraffen se ut så här eller var det ett misslyckande?

Vad är på låtsas och vad på riktigt i den politiska  debatten just, bland stridshingstar och andra djur i vår Herres  hage ?  Hur mycket är tänkt att någonsin bli verklighet  och hur mycket är  s.k. valfläsk  som man börjar  steka på redan  nu. Marcus  Birro hade ett Öppet brev till statsministern   med lite frågor att fundera på. Nåra  hundringar mer i plånboken  eller lite mer av  vad vi som  människor behöver  av värderingar  och ideal.. Vart försvann övertygelserna  om värdena i livet. Varför  så rädd för  det som har med livskvalitet och tro att göra?

Eller frågorna om tro ! Gäller  de märken längre  som de  trosbekännelser ger  som vi bär med oss i kyrkor  och församlingar.  Ärkebiskopsutfrågningen  i gott minne.  Man kan mycket väl bekänna sin tro på jungfrufödelsen  utan att den för den skull behöver vara på riktigt utan symbol för  nåt viktigt. Jesus är viktig  men att  se att han själv  påstår sig vara den enda vägen det är bara nånting för dåligt utbildade  konservativa  fundamentalister att leva med. Trospoliser  som man inte behöver bry sig om. Vi som vet vad som är på riktigt  har ju förståndet i behåll.

Och nu senast  Ekumeniakyrkans teologi –  analyserad i Dagen med frågor till en av ledarna  Sofia  Camnerin – där inte mycket verkar att vara på riktigt  utan allt behöver  moderniseras  – förändras  och skrivas om. Gud är inte  allsmäktig. Syndafallet har aldrig skett. Vissa är bara utsatta för synd  men oskyldiga. Jesus behövde inte dö på ett kors. Det bör kraftigt avvisas.. Bibeln behöver RÄTTAS  av natur- och  religionsvetenskapliga upptäckter. Och mera därtill…  VAD ÄR VITSEN MED EN SÅDAN KRISTENDOM ??

Vad är på riktigt  och vad är på låtsas?  Det finns en liten fråga till i  barnboken ovan: Käre  Gud !  Blir du inte arg när  du ser plastblommor ? Det skulle jag bli om jag gjorde riktiga! undertecknat  Hanna.

Plastblommor  växer  inte  och dom bleknar i färgen efter ett tag.  Dom behöver inget vatten det är bara att  damma av dem ibland Tron är inte av plast – den är levande liv  och den låter sig inte slås ut eller dammas bort och ersättas med annat.

Jag tror på Gud Fader allsmäktig avlad av den Helige  Ande och född av jungfrun Maria och på  Jesus Kristus  – Hans liv – död  och uppståndelse för min skull och din… och den Helige Ande  som  en puls  i mitt liv och min vardag.  Den tron rubbas inte av  synpunkter  och åsikter – trender  och  stämningar – den bara finns   med mina personliga erfarenheter av Jesus i botten. Erfarenheter som ingen kan ta ifrån mig.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s